Aroma (fra græsk aroma 'krydderi, vellugt) er den oplevelse af fødevarer eller andre substanser, der primært bestemmes af den kemiske opfattelse af senses of smag and duft.  wiki

Aroma kan opdeles i 3 undergrupper, der er tydelig forskellige:

  • naturlig aroma
  • naturidentisk aroma
  • aroma (underforstået - syntetisk/kunstig aroma)

Naturlig aroma

I følge leksikon beskrives naturlig aroma således: Vellugtende flygtige stoffer stammer fra planter eller andre især æteriske olie. Giver duft og smag.

I teens verden er det æteriske olier og/eller frugtkoncentrat, der tilsættes den rene te. Laves oftest af frugter og sjældnere af blomster. Bedst kendt er Earl Grey te, som er en ren te tilsat æterisk olie fra appelsin-frugten Bergamotte. Men også orange te, citron te, mango te og granatæble te bliver i enkelte tilfælde lavet af ætteriske olier fra nævnte frugter.

Naturidentisk aroma

Natur-identisk : noget der er identisk med naturen. Dette kan være fra naturen eller det kan være lavet så det ligner naturen. Bruges ikke i "Te-verdenen".

Kunstig aroma (aromastoffer)

Aromatiske forbindelser hører til organiske kemiske forbindelser, der indeholder benzol-kerne.

Kunstig eller syntetisk aroma er således lavet af skabte kemikalier sat sådan sammen at smagen kan identificeres med noget rigtigt fra naturen, f.eks. citron smag eller ananas smag.

Benzol-kerne

Den kemiske forbindelse benzen (også benzol, C6H6) er en farveløs, brændbar aromatisk kulbrinte, der beviseligt er kræftfremkaldende. Stoffet kan fremstilles ved reduktion af visse kulstofforbindelser eller ud fra olie. Det bruges ved syntetisk fremstilling af stoffer som visse lægemidler, plastic, benzin, kunstgummi, napalm og farvestoffer, enten som reaktant eller som opløsningsmiddel.