Crush, Tear, og Curl (også Cut, Twist, Curl) er en metode til behandling af sort te, der svarer til den ortodokse te fremstilling. I stedet for de blade, der rullede som en afsluttende fase, er de igennem en række af cylindriske ruller med hundredvis af små skarpe "tænder", som Crush, rive, og Curl.

CTC blev opfundet af W. McKertcher løbet af 1930-1931, og processen spredt i 1950'erne gennem 1970'erne, mest hurtigt i Indien og Afrika. I dag er de fleste sorte te er produceret bruge CTC metode eller den nært beslægtede rotovane ortodoks fremstilling. CTC og rotovane ortodokse har et færdigt produkt, der er velegnet til teposer, da produktet hurtigt giver en mørk bryg.

For mange store te-producenter, er 80% til 90% af fabrikkens produktion af små, knækkede, primære kvaliteter er egnede til te pose blandinger, de resterende 10% til 20% er sekundære kvaliteter, som handler med en rabat til de primære kvaliteter. Den bekvemmelighed, lav pris, stærk spiritus, generisk smag, og mild bitterhed alle har bidraget til næsten monopol, CTC-typen teer nu nyde i Sydasien.

I det indiske hjemmemarked, er denne form for fremstilling af langt den mest populære - over 80% af te produktionen er af CTC type. På eksportmarkedet, især i SNG Mellemøsten, Det Forenede Kongerige og Irland, CTC te fortsat være den mest efterspurgte.

CTC te producerer generelt en rig rød-brun farve, når de bliver kogt i den indiske metode. Ulempen ved CTC metode er, at det har en tendens i sin natur, og desværre ved forfalskning, at homogenisere alle sorte te varianter. I processen med knusning, tåreflåd og pelletering af teblade, store belastninger og spændinger opstår som nedbryder cellerne, frigiver store mængder af de phytins, der nominelt oxidere for at producere sort te 's mahogni farve. Idet uanset oprindelse, CTC te i deres tørre form er generisk "te-lignende" i aroma, meget ens i pelleteret form, er det meget let at forfalske en dyrere CTC-type te med billige og sædvanligvis milde lavland te af Samme proces. Hele og knuste blade te er til gengæld er ganske varierede i udseende, hvilket gør forfalskning vanskeligere.

Der er nogle spørgsmål, om CTC forarbejdede te beholde meget (eller nogen) af de meget refererede polyphenyler og andre bio-reaktive forbindelser, der menes at have positive naturlægemidler effekter.