Vi skal starte med at definere ordet te:

Te er en drik der kommer fra te-blade fra plantetypen Camelia Sinensis og Camelia Assamica. Det er disse to træer der giver os te fra deres blade.

Desværre kalder vi alle drikke, der bliver overhældt med kogende vand, for Te (the), bortset fra Kaffe.

 

Ordet Te eller THE (thé) kommer fra den kantonesisk kinesiske udtale af skrifttegnet 茶 (udtale: Cha). I mandarin kinesisk udtales Cha som TAR og i cantonesisk kinesisk udtales Cha som TEE (et lagttrukket E). Ordet TEE bliver brugt i Tyskland og i Portugal, i England TEA, i  Danmark TE som den ældste skriveform indtil det bliv "finere" at skrive det med H : THÉ. Fra Østeuropa helt ud til Asien bruger de ordet CHAI, bortset fra Kina der kun bruger ordet CHA.

Te er en aromatisk drik, der fremstilles ved at hælde varmt eller kogende vand over teplantens blade. Efter vand er te den væske, der drikkes mest af i verden. Te findes i flere forskellige varianter med forskellige type af smag. Nogle typer te har en let bitter smag, hvorimod andre har sødere nødde- eller blomsteragtig smag.

Te indeholder koffein og theophyllin. Koffeinen i te kaldtes tidligere tein.

Te opstod oprindelig i Kina muligvis som en drik med helbredende virkning. Teen og drikken blev bragt til Europa første gang af portugisiske præster og købmænd i det 16. århundrede og senere af hollandske købmænd (Frisien). Te blev populær i England i løbet af det 17. århundrede. Englændere begyndte te-produktion i stor stil i Indien for at bryde Kinas store indflydelse på verdens tehandel.

Betegnelsen frugtte og urtete anvendes om drikke brygget på andre frugter og planter end teplanten. Frugtte og Urte te kunne bl.a. være hyben te, kamille te eller rooibos te.