Yun Mao Feng

Pris fra
41,00 DKK  m/Moms

Mao Feng te er det tætteste, vi kan komme på en hvid te. Det er en af de 10 store kinesiske teer, og er usædvanlig delikat i sin smag. Den er høstet på et lille landbrug i Zhejiang provinsen.

Model/varenr.: 3602
50g pose 100g pose 200g pose 400g pose 800g pose

Yun Mao Feng kommer fra provinsen Zhejiang syd for West Lake-søen øst for Shanghai. Denne version kommer fra en lille te-have, nabo til den mest berømte kinesiske te-have, der producerer Lung Jing te i topkvalitet. Jorden er den samme, hvilket smitter af i smagen på netop denne Mao Feng te. Mao Feng betyder "Hairy Peak" (på dansk: behåret spids) og hentyder til de mange behårede spidser i teen og at den vokser i højdedrag. Her i den sydlige del af West Lake søen er der megen morgentåge og dis hele formiddagen. Det påvirker te-smagen i høj grad.

Dens storebror hedder Huangshan Mao Feng og er den mest berømte Mao Feng te. Men den er næsten umulig at opdrive til betalbare priser.

De bedste teer plukkes i det tidlige forår, før Kinas Qingming Festival (midt i juni). Når tebladene plukkes, er det kun de nye skud og blade ved siden af der plukket. Det siges af lokale te landmænd at bladene ligner orkidé knopper.

Selvom den "kun" er en 1. grade (A+) kvalitet, er smagen som en topkvalitet Mao Feng. Den er mild med enormt fyldig blomstret smag, Den har en sødme, som kendetegner store kvaliteter, og som tilfredsstiller på en måde, så vi ikke har behov for "søde sager".

Mao Feng te er det tætteste, vi kan komme på en hvid te.

Oprindelsesland: Zhejiang, Kina

Bryggeanvisning:

  • Vandtemperatur 72-740 C
  • Mængde ca. 12 g. pr. liter i kande eller 2 tsk pr kop á 1½ dl. vand
  • Trækketid i kande max. 3 min., i kop 1½ min.


   

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: