Nigellafrø økologisk

Pris fra
19,00 DKK

  Nigella frø, Sortkommen eller "Jomfru i det grønne", Kalonji eller blot Nigella. Nigella er et skønt krydderi, der bruges i brød (Naan-brød) og i mange mellemøstlige madretter.

Model/varenr.: 4832

Hvad er Nigellafrø?

Nigellafrø har en aromatisk og krydret essens, som egner sig godt i flere sammenhæng.
Krydderiet har en karse og peber agtig smag, som både indeholder en bitterhed samt en let sødme. Gnider du dem let mellem fingrene, vil du fremkalde en nærmest jordbærdlignende duft. Frøene ristes typisk i varm olie på en hed pande, før de tilsættes maden. Varmen fremhæver den aromatiske og pebrede essens.

Nigellafrø bruges typisk som drys på brød i Mellemøsten og Tyrkiet, hvor de ofte er tilsat indiske naan brød og andet bagværk for at give en krydret og intens smag. De kan samtidig være dekorative på salater, i marinader samt i varme gryderetter.

Herudover kan de også være en delikat tilføjelse i chutney og krydderiblandinger såsom karry og Bengali five spices. Det er i virkeligheden kun fantasien, som sætter grænser, når du søger at stimulere dine smagsløg.

Nigellafrøene er økologiske.

Latinske navn: Nigella sativa

      

Anvendelse

De sorte nigellafrø er hårde, og de smager nærmest som karse og har en kraftig peberagtig smag. Gnider man frøene mellem fingrene, kommer der en jordbæragtig duft frem.
 
Nigellafrø er Asiens svar på vores birkes. De bruges som drys på brød i Mellemøsten og Tyrkiet, og de er ofte tilsat de indiske flade naan-brød.
 
Frøene er meget dekorative på salater, i marinader og i fiske-, kartoffel-, ris- og grønsagsretter. Hvis de ristes på en tør pande eller i lidt olie, før de kommes i retten, fremhæver man den pebrede smag.
 
Desuden indgår nigellafrø ofte i chutneyer og krydderiblandinger, blandt andet karry og Bengali fivespices.
 

Køb Nigellafrø hos Nordic Tea

Vores smagsløg stimuleres først, når maden smager af noget. Krydderier er effektive komponenter til at aktivere vores smagssanser i en travl hverdag, så vi ikke blot spiser, men at vi faktisk nyder maden.

Netop nigellafrø er et genialt middel til f.eks. at pifte trivielt bagværk op, eller til at inspirere din madlavning i retning af de mellemøstlige smagssanser. Frøene giver dig mulighed for at være kreativ og eksperimentere med nye smage i din madlavning.

Besøg vores fysiske forretning på Møllestræde 6 i Hillerød, eller bestil dine krydderier online fra vores webshop. Bestiller du for mere end 350 kr. kvitterer vi med fri fragt.

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: