Nigellafrø økologisk

Pris fra
11,00 DKK

  Nigella frø, Sortkommen eller "Jomfru i det grønne", Kalonji eller blot Nigella. Nigella er et skønt krydderi, der bruges i brød (Naan-brød) og i mange mellemøstlige madretter.

Model/varenr.: 4832
25 g. 50 g. 100 g.

Nigellafrø økologiske

Sortkommen eller "Jomfru i det grønne", Kalonji eller blot Nigella er en et-årig blomstrende plante i familien Ranunculaceae, hjemmehørende i syd og sydvest Asien. Den vokser til 20-30 cm i højden, med findelte, lineære (men ikke trådlignende) blade.

Blomsterne er sarte, og som regel lyseblå eller hvide, med 5-10 kronblade. Frugten er en stor og oppustet kapsel bestående af 3-7 forenede rum, som hver indeholder mange frø, der anvendes som krydderi, undertiden som en erstatning for den rigtige sort spidskommen (Bunium bulbocastanum).

Nigellafrøene er økologiske.

Latinske navn: Nigella sativa

Oprindelsesland: Ægypten

      

Anvendelse

De sorte nigellafrø er hårde, og de smager nærmest som karse og har en kraftig peberagtig smag. Gnider man frøene mellem fingrene, kommer der en jordbæragtig duft frem.
 
Nigellafrø er Asiens svar på vores birkes. De bruges som drys på brød i Mellemøsten og Tyrkiet, og de er ofte tilsat de indiske flade naan-brød.
 
Frøene er meget dekorative på salater, i marinader og i fiske-, kartoffel-, ris- og grønsagsretter. Hvis de ristes på en tør pande eller i lidt olie, før de kommes i retten, fremhæver man den pebrede smag.
 
Desuden indgår nigellafrø ofte i chutneyer og krydderiblandinger, blandt andet karry og Bengali fivespices.

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: