Peber bengalsk

Pris fra
56,00 DKK

I dag er lang peber en sjælden ingrediens i europæiske køkkener, men den kan stadig findes i indiske og nepalesiske vegetabilske pickles, nogle nordafrikanske krydderiblandinger, samt i indonesisk og malaysisk madlavning. 

Model/varenr.: 4840

Bengalsk Peber

Lang peber (Piper longum), også kaldet indisk lang peber eller Bengalsk Peber, er en blomstrende vin i familien Piperaceae, og den dyrkes for sin frugt, som normalt tørres og bruges som et krydderi. Lang peber har en smag som ligner sin nære slægtning Piper nigrum (sort peber), men er varmere.

I dag er lang peber er en meget sjælden ingrediens i europæiske køkkener, men den kan stadig findes i indiske og nepalesiske vegetabilske pickles, nogle nordafrikanske krydderiblandinger, samt i indonesisk og malaysisk madlavning. Den er let tilgængelige i indiske købmandsforretninger, hvor den normalt er mærket pippali.

Frugten har antiinflammatoriske, aromatisk, carminative, bidende, stimulerende og mavestyrkende egenskaber. Den er nyttig i hoste, forkølelse, hæmorider, gigt og arthritis. Den gives også ved kolik.

Oprindelsesland: Indonesien

Latinske navn: Piper longum

 

    

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: