Peber sort knust økologisk

Pris fra
36,00 DKK

  Denne Sorte Peber er groftmalet, ideel til grill. Sort peber er verdens mest handlede krydderi. Det er en af de mest almindelige krydderier i det europæiske køkken. Den stærke krydrede smag i sort peber skyldes det kemiske stof piperin.

Model/varenr.: 4845

Sort Peber groftmalet økologisk

Pebertræet er et blomstrende træ i familien Piperaceae, som giver os den sorte peber og de umodne frugter, der er kogt og tørrede.

Pebertræet dyrkes for sin frugt, som normalt tørres og anvendes som et krydderi og krydderier. Frugten, der er kendt som et peberkorn, når det er tørret, er ca. 5 millimeter i diameter, mørk rød når den er fuldt moden, og ligesom alle stenfrugter, indeholder den et enkelt frø. Det er disse vi kalder for peberkorn eller blot som peber, eller mere præcist som sort peber (kogte og tørrede umodne frugter), grøn peber (tørret umodne frugter) eller hvid peber (moden frugt frø).

Sort peber er hjemmehørende i det sydlige Indien, og andre steder i de asiatiske tropiske områder. I øjeblikket er Vietnam verdens største producent og eksportør af peber, der producerer 34% af verdens peberkorn (tal fra 2008).

Tørret peber har været brugt siden oldtiden for både sin smag og som en traditionel medicin. Sort peber er verdens mest handlede krydderi. Det er en af de mest almindelige krydderier i det europæiske køkken. Den stærke krydrede smag i sort peber skyldes det kemiske stof piperin.

Latinske navn: Piper nigrum

Oprindelsesland: Indien

      

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: