Peber Timut

Pris fra
19,00 DKK

Timut Peber er den nepalesiske version af det skønne kinesiske peberkorn, Szechuan Peber. Kaldes også Ma-peber eller Nepalesisk Peber.

Model/varenr.: 4847
25 g. 50 g. 100 g.

Timut Peber

er den nepalesiske version af det skønne kinesiske peberkorn, Szechuan Peber. Vores version er desværre IKKE økologisk.

Szechuan peber er ofte svær at få fat i her på vores bredegrader. Derfor har vi taget dette skønne alternativ hjem, Timut Peber, som er dyrket i naturen i Nepal. De er synsmæssige anderledes på grund af deres mindre, mørkere bær. Smagen af Timut peber er behageligt intensiv og stærkt aromatiske, fulgt af en vidunderlig duft af citroner og limefrugter.

Lige et godt råd fra mig: Jeg elsker denne peber og bruger den ofte i min peberkværn, ligesom jeg bruger hel sort eller hvid peber. Men denne her er så dejlig stærk og føles tydeligt igennem retterne.

Men når jeg skal kræse, gør jeg det, at jeg hælder den mængde olie på en pande som jeg påtænker at stege i. Så smider jeg en 10-15 Szechuan peberkorn eller Timut peberkorn i den nu varme olie og rister dem ganske kort tid (du kan dufte, når aromastofferne frigives), før jeg steger det der nu skal steges. Uhmm...

Oprindelsesland: Nepal

Latinske navn: Zanthoxyllum alatum

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: