Timian økologisk

Pris fra
16,00 DKK

 Timian (Thymus) er en slægt med mere end 350 forskellige arter, som er udbredt i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Det er aromatisk duftende stauder eller halvbuske med spinkle eller trådagtige stængler, som er firkantede i tværsnit og fint behårede

Model/varenr.: 4870

Timian økologisk

er en slægt med mere end 350 forskellige arter, som er udbredt i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Det er aromatisk duftende stauder eller halvbuske med spinkle eller tråd-agtige stængler, som er firkantede i tværsnit og fint behårede. Bladene sidder modsat, og de er ovale, hele, helrandede og ofte stedsegrønne. Blomsterne er samlet i kompakte, endestillede hoveder. De enkelte blomster er uregelmæssige med hvide, lyserøde eller purpurrøde kronblade, og kan spises. Frugterne er nødder.

Men det er Have-Timian (Thymus vulgaris), vi bruger som krydderi. Planten dufter stærkt af æteriske olier, som gør den sygdomsfri og uspiselig for planteædere. På grund af disse æteriske olier har planten været brugt i lægekunst og madlavning gennem årtusinder.

Latinske navn: Thymus vulgaris

    

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: