Matcha Kyoto Cha No Yu økologisk dåse 30 g.

299,00 DKK

Denne matcha fra Kyoto, Japan, er en ægte ceremoni matcha. Det er af aller højeste kvalitet, og bruges udelukkende til chadō (Japanske te ceremonier / oversat til the way of tea).
Når en ceremoni matcha skal produceres, lader man te træerne vokse i skyggen , 3 til 4 uger før håndlukningen. Grunden til dette er clorofyllen i bladene stiger, så man får den karakteristiske grønne farve samt en større produktion af amino-syren, Theanin. Det er theaninen, der giver den utrolig intense smag.

Denne intense smag er sødlig, silkeagtig og har toner af græs. Jo lavere kvaliteten er, jo mere græs smag og bitterhed er der tilstede.

Model/varenr.: 3593

Matcha Kyoto Cha No Yu økologisk 

Oprindelsen af ​​te fra Nishio går tilbage til det 13. århundrede, da Shoichi Kokushi, en zen-buddhistisk munk, grundlagde Jissoji-templet (1271) og plantede tebuske på templets grund. I den tid var matcha et velkendt produkt både for sin udsøgte smag og for dets medicinske egenskaber. Det var uden tvivl datidens yndlingsdrink fra præster og aristokrater. Senere, i de første år af Edo-æraen, blev kultiveringen af ​​te gradvist udvidet til hele regionen. Men perioden med den højeste produktion af matcha i Nishio begyndte i Meiji-perioden, omkring 1872, da Jundo Adachi, hovedpræsten i Koju-in-templet, tog med sig te-frø og produktionsteknikker fra byen Uji (Kyoto). Fra starten var de lokale producenter i stand til at producere gyokuro (en type grøn te træ forædlet af Camelia Sinensis, og som kun dyrkes i skygge) og andre te af høj kvalitet, og derefter fra 1920'erne udvides tencha-produktionen (grøn te).

Nu er byen Nishio kendt for ikke kun at have en af ​​de største produktioner af ​​matcha, men for at have skabt sit eget produktionssystem. Yahagi-floden, der krydser byen og det gode klima i regionen, gør Nishio til et område med frugtbar jord, der er meget velegnet til tedyrkning. En af de vigtigste egenskaber, der fremhæver Nishios matcha er dens intense grønne farve, en unik aroma, en overlegen duft og en mild smag. Kvaliteten af ​​Nishio matcha er meget anerkendt i hele landet. Matcha er berømt for sin brug i teceremonier, men i dag bruges en stor del af høsten af tencha (grøn te) til at give smag til forarbejdede fødevarer såsom is og konfekture.

Det kan tage op til en time at male 30 gram matcha.

Smagen af matcha er domineret af sine aminosyrerer. Top kvaliteterne af matcha har mere intens sødme og dybere smag end standard eller grovere kvaliteter af te høstet senere på året, men er uforskammet dyr.

Vi må ikke udtale os om og lovprise naturens produkter for deres sunde og/eller helbredende effekter, så det undlader jeg naturligvis. Men har du fået den idé at du vil prøve Matcha te for din sundhed, så HUSK ! DEN SKAL VÆRE ØKOLOGISK og det er de pulveriserede blade, der skummes op i det varme vand, du skal drikke.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: