White Moonlight Yunnan hvid oolong te økologisk

Pris fra
52,00 DKK

White Moonlight Oolong te fra Yunnan provensen. Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen.

Model/varenr.: 3404

White Moonlight Yunnan hvid oolong te økologisk

Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen. Der er stor forskel på den økologiske version og den ikke-økologiske (også i pris), hvor den økologiske Moonlight har så mange toner og dybde, man ikke finder i den ikke-økologiske.

 

Denne "Moonlight White" White Tea (月光 白) er en variation af te-planten Camelia Sinensis og sorten hedder Chang Ye Bai Hao. Den vokser i en højde på 1260 meter på skråningerne til Wan Zhang bjergene nær byen Mulihe lige vest for byen Pu'Er i Simao området.

Teen blev høstet i april 2018 i måneskin på en bestemt dag udfra kinesisk kalender og månens position. Plukket på det rigtige tidspunkt bliver teen endnu bedre i smagen. Behandlingen er traditionel ved anvendelse af "rumtemperatur" lufttørring. Der er meget lidt fermentering, og når de brygges, har tebladene en grøn / gul farve.

Koppen er gylden, med en dyb og fyldig smag og let cremet mundfølelse. Teen er sød som sukkerrør med toner af hvedekerner. Der er lidt mere vegetabilsk karakter over denne te i forhold til Silver Needles White tea typerne, hvilket dog giver denne te lidt mere dybde.

Bryggeanvisning, Gaiwan (billede af Gaiwan til højre):

  • Dosering: 2-4 g. til en Gaiwan
  • Vandtemperatur: 1000 C
  • Trækketid: ½ minut til at starte med, efter 4. brygning 1 min., stigende

Bryggeanvisning, kande:

  • Dosering: 12-14 g. pr. liter
  • Vandtemperatur: 1000C
  • Trækketid: max. 2-4 minutter

 

28/12/2019

En virkelig smagsfuld og lækker, ren te, med mange fine smagsnuancer. Den lever helt op til beskrivelsen. En nydelse som jeg er glad for at kunne opleve.

Tilføj anmeldelse: