Formosa "Dung Ti" Oolong

Pris fra
18,00 DKK
36,00 DKK
Du sparer: 18,00 DKK

Vi lader denne te udgå på grund af manglende salg.

Formosa Dung Ti teens blade rulles under produktionen. De bevarer derfor deres størrelse, mens man brygger te. Teen er let fermenteret og dens milde smag minder mere om grøn te end sort te.

Model/varenr.: 3453

Formosa "Dung Ti" Oolong te

Denne Oolong Formosa te er kendt som Mount Dung Ti eller Dung Tin eller Dong Ding - på engelsk kaldes den "The Frozen Peak". Som du kan se fra billedet aOolong tekande 0,350 ml.f tebladene før brygning, er de meget mørke og runde som små kugler af te rullet op. De er meget milde i duft og minder mig meget af en bleg og forfriskende kop sort te.

For at brygge denne skønne Oolong te vil jeg anbefale 1 tsk til 200 ml vand på 800 C og lad den trække i 3-4 minutter. Jeg synes at denne brygning giver en forfrisk
ende og sød kop te.
Mens jeg venter på at vandet skal koge, dufter jeg til tebladene og finder en meget subtil blomsteragtig og let sødlig duft. Efter 4 minutters trækketid hælder jeg teen i min kop og ser at teen er meget sart gul i farven hvilket slet ikke passer til den skønne fine smag af ren Oolong te, som er meget sort-te-lignende, ren og frisk og kunne forestille mig at drikke den regelmæssigt, da den ikke er tung som nogle te andre teer kan være.

Teens blade rulles under produktionen. De bevarer derfor deres størrelse, mens man brygger te. Teen er let fermenteret ca. 32% og dens milde smag minder mere om grøn te end sort te - og alligevel ikke.

Bryggeanvisning:

  • dosering: 1 teskefulde 2 dl vand
  • vandtemperatur: 80o varmt vand (hæld 25% koldt vand fra hanen i den nykogte vand)
  • trækketid: 3-4 min.

Te-type: Oolong te
Oprindelsesland:
øen Taiwan, Kina

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: