Tie Guan Yin grøn Oolong

Pris fra
50,00 DKK

Tie Guan Yin betegnes som Kina's te nummer 1, også kaldet grøn Oolong. Denne version er i kvalitetsgrad B+ eller 1. grade og dyrket på bæredygtige landbrug. Den er markedets mest velsmagende Tie Guan Yin og smagen er ubeskrivelig god. Jeg kan ikke opdrive tilsvarende kvalitet her i Europa. Det er en nydelse at drikke denne te.

Model/varenr.: 3450

Tie Guan Yin B+

Denne lækre te henter vi selv i Kina, idet den ikke findes i denne kvalitet i Europa. Min kone og jeg har selv sidste år gjort denne te klar til salg sammen med familien, der ejer te-haven. I år har vi fået den tilsendt, da denne version blev høstet i oktober 2018, og er usædvanlig fyldig.

Servere du Tie Guan Yin for en kinesisk bekendt, får du en stor stjerne hos vedkommende.

Vi kalder Tie Guan Yin for Grøn Oolong, fordi fremstillingsmåden svare til Oolong te, dog med meget let fermentering, ca 8% af tiden. Smagen er ubeskrivelig god.
Denne Tie Guan Yin henter jeg selv i Fujian provincen i Sydkina og er B+ (1. grade) kvalitet. Jeg kan ikke opdrive tilsvarende kvalitet her i Europa.
Det er en nydelse at drikke denne te. Den er fyldig og meget mættende.

Denne te kommer fra et område, hvor al landbrug dyrkes efter naturmetoderne, og fra bæredygtige landbrug. Den er certificeret økologisk i Kina.  Vi kan ikke kalde den økologisk pga. EU-kontrollen af fødevarer.

Jeg har prøvet at brygge på en lille spiseskefuld (uden top) over 20 gange, og hver gang var pragtfuld. Den brygges primær i kop/gaiwan (tryk her), og man kan brygge på adskillige gange på den,

Bryggeanvisning:

  • Vandtemperatur 72-740 C
  • Mængde ca. 8-12 g. pr. liter i kande eller 2 tsk pr kop á 1½ dl. vand
  • Trækketid i kande max. 3 min., i kop ½ min.

Te-type: grøn Oolong / grøn te

Kvalitetsgrad: B+ (1. grade)

Oprindelsesland: Anxi bjergene i Fujian provensen, Kina.

10/02/2019

Den er blød, rund og med en lang fløjlsblød eftersmag. En helt fantastisk te!

Tilføj anmeldelse: