Rembeng plantage te er en af de bedste indiske teer, jeg har smagt, stor, fyldig med tydelig Assam karakter
Denne te er produceret på "Tonganagaon" te-plantagen i den vestlige del af Assam. Det er en dejlig stærk te med mange fine toner.
Bedre sort te findes ikke. Denne topkvalitet sort te har en dyb sødme og fine noter af blomster, frugt og frisk muld. Det er svært at beskrive en smag, når der er så mange fine detaljer i smagen, at det overgår fantasien. Selvom den ikke er så stærk, fylder den mundhulen med et fyrværkeri af smag.
Kan brygges på mange gange, hvis den laves rigtigt.
Jeg bryggede den som jeg plejer, 4-5 minutters trækketid, og den smagte af vand, ingenting, og jeg var dybt skuffet. Men så eksperienterede jeg med den og fandt, at efter 7-8 minutters trækketid, ændrede teen fuldstændig karakter og efter 10 minutters trækketid, fik jeg den bedste kop Ceylon te, jeg endnu har smagt.
Puttabong betyder bogstaveligt "hus med grønne blade". Den har som te en skøn ravfarvet kop og med en nøddeagtige sødlige smag med fine toner af blomster, er den tillige en af de kraftigste økologiske teer i Darjeeling.
Selim Hill smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt. Det er en Second Flush te og laves også som grøn te, se den her !
En af de aller første te-blandinger, der kom til Danmark omkring 1790'erne.
Den har en god fylde, middelstærk og iøvrigt en smuk rødlig kop.
Sort økologisk Keemun te fra biodynamisk landbrug. Den er nøjagtig som en Keemun te skal smage, blid og fyldig. Den kaldes også ofte for "Keemun Gold" fordi den har mange gyldne bladspidser.
Sort økologisk Keemun te i topkvalitet, hvorfor den hedder Mao Feng (eller Keemun GongFu eller Xiang Luo). Te i denne kvalitet er oftest store, let krøllede blade med lille spids og smagen er blød med en anelse chokolade undertoner og en jordnær aroma hvor man kan fornemme kakaoduften. Koppen bliver mørk rav-farvet.
Denne te er mest kendt for sin hvide te-version. Denne skønne te er sort og den har store sorte blade med mange hvide/brune skud. Det er en smags-bombe, fyldig og kraftig med fin sødme og blød blomsteragtig smag.
Denne second flush sorte økologiske Nepal te er fra plantagen Kanchanjangha, og er en af de bedste og mest velsmagende nepalesiske teer. Den er blød og rund med fine toner af frugt. Og så passer den så godt til vores vand her i landet.
Nilgiri sort te er perfekt til formiddag eller eftermiddag, og kan nydes klar eller med et stænk af mælk.
Pu-Erh te er meget speciel kinesisk langtidsfermenteret te. Laves hovedsalig i byen Pu Erh i Yunnan provinsen i Kina.
Denne te, som dufter og smager af røg, og kommer fra byen Tary i Fujian provinsen i Kina. Teen har store åbne blade med en skarp smag af røg.
Kinesisk sort Sencha te, Økologisk godkendt i EU og høstet på små, bæredygtige landbrug i Kina. Denne version er standard kvalitet, grade C og ikke særlig dyr; men den smager så godt og er nem at lave. En helt igennem dejlig te til fornuftige penge.
Luponde te-plantagen i det sydlige Tanzania er en af de mest velsmagende teer fra Afrika. Luponde te-plantagen var en af de første økologisk certificerede plantager i verden. Da jordbunden i netop dette område er meget næringsfyld, er økologisk Luponde te en af de sundeste teer, man kan drikke.
Smagen er mellem-stærk (ikke egnet til mælk) med en fin let maltet undertone med lidt nøddeagtig eftersmag.
Yunnan Gold kommer fra et område med kun bæredygtige økologiske og statskontrollerede landbrug, og smagen af denne te er lækker mild, fyldig og let aromatisk. Næsten ingen bitterhed.
Yunnan Imperial kommer fra et område med kun bæredygtige økologiske og statskontrollerede landbrug, og smagen af denne te er lækker mild, fyldig og let aromatisk. Næsten ingen bitterhed.