Darjeeling Selim Hill SF sort te økologisk

Pris fra
33,00 DKK

Selim Hill smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt. Det er en Second Flush te og laves også som grøn te, se den her !

Model/varenr.: 3012

Darjeeling Selim Hill SF sort te økologisk

Selim Hill te-plantagen blev etableret i 1870 af en britisk plantageejer kendt som Mr. Henry, men blev af de lokale kaldt Selim Sahab. Den er på 170 hektar beliggende 30 km. syd for byen Darjeeling, omkranset af andre te-plantager i et usædvanlig frugtbart område med rigelig vand og især på denne plantage er der et righoldigt blomsterflor det meste af året. Dette kan smages på teen, der har så skønne bagvedliggende toner af blomster, hvilket gør den lidt anderledes end andre teer fra samme område.

Teen herfra er hvad man kalder lavtvoksende, idet det kuperede område går fra 800 til 1050 meter, i modsætning til de højtvoksende og derfor langsomtvoksende teer fra op til 300 meters højde.

Selve teen smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og og især blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt.

Plantagen er idag 100% økologisk certificeret.

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 3-5 min.
  • Vandtemperatur: 1000 C

Te-type: sort te storbladet 100% økologisk

Kvalitetsgrad: FTGFOP-1

Oprindelsesland: Indien, delstaten Sikkim, Darjeeling te-distrikt

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: