Røget te - Tary Lapsang Souchong økologisk

Pris fra
36,00 DKK

  Denne te, som dufter og smager af røg, og kommer fra byen Tary i Fujian provinsen i Kina. Teen har store åbne blade med en skarp smag af røg.

Model/varenr.: 3099

Lapsang Souchong "røget te" økologisk

Lapsang Souchong røget te kommer fra Wuyi bjergene i den kinesiske provens Fujian, fra byen Tary. Lapsang betyder "røg" på kinesisk og Souchong er te-typen som alle lagrede kinesiske teer kaldes.

Historien fortæller, at røget te blev "opfundet" ud af en ulykke for 1100 år siden i byen Tary, da et te-produktions hus brænder lige efter høst. Bønderne forsøgte at redde så meget af høsten som muligt, men opdagede, at teen var blevet ødelagt af røg. Men intet skal gå til spilde, bønderne prøvede at drikke teen, som nu havde en væsentlig røget smag, og de kunne lide det.

I nutiden, og ivrig efter at imødekomme den store efterspørgsel på røget te, har te-producenterne speedede tørreprocessen op ved at tørre tebladene over åben ild af brænde fremstillet af elmetræ, samme træ-type som man bruger til at ryge bornholmske røgede sild.

Denne specielle te-type bruges ofte i blanding med Earl Grey te, eller i andre blandinger, hvor smagen af røg skal anes.

Te-type: Souchong, lagret sort te der er røget.

Oprindelsesland: Kina, Fujian provinsen

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 3-5 min.
  • Vandtemperatur: 100 0C

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: