Darjeeling FIRST FLUSH 2020 "Puttabong" økologisk

Pris fra
105,00 DKK

UDSOLGT FOR I ÅR

Usædvanlig lækker økologisk First Flush Darjeeling FTGFOP-1 fra en af de ældste te-plantager i Darjeeling, og en af de største, plantagen Puttabong. Al deres te er i topkvalitet, og denne first flush te har en fin frisk krop, med toner af blomster og en skøn aroma. Den har en lidt finere, lysere smag en Second Flush Puttabong med mere friskhed.

Model/varenr.: 3014

2020 First Flush Darjeeling Puttabong FF-TGFOP1 økologisk

Tukvar (Puttabong) plantagen ejes af Jay Shree Tea & Industries Ltd.

Med udsigt over de storslåede snedækkede toppe fra Mount Kanchenjunga - verdens tredje højeste bjergkæde, ligger Puttabong Te-plantage i en højde på 500 til 2000 meter og spredt over 22 km, der slutter i den snedrevne Rangeet-flod. Plantagen er en af de største te-plantager i Darjeeling bestående af 5 divisioner beliggende på en strækning af cirka 20 km fra byen Darjeeling til Sikkim delstatsgrænse

Puttabong betyder bogstaveligt "House of green leaves'' (hus med grønne blade). Den har som te en skøn ravfarvet kop og med en nøddeagtige sødlige smag med fine toner af blomster, er den tillige en af de kraftigste økologiske teer i Darjeeling.

 Med udsigt over de storslåede snedækkede toppe på Mount Kanchenjunga - verdens tredje højeste bjergkæde, ligger Puttabong Te-plantagen i en højde på 500 til 2000 meter over havet og spredt over 22 km, der slutter i Rangeet floden. Denne plantage er en af ​​de største te-plantager i Darjeeling bestående af 5 afdelinger beliggende på en strækning på cirka 20 km fra byen Darjeeling og til Sikkim statsgrænse. Ejendommen støder op til Badamtam te-plantage mod vest og Barnesbeg te-plantage til øst.

Puttabong's historie kort fortalt:

  • Først Te-plantage i Darjeeling te-distrik, tilplantet i 1852 på Darjeeling bjergene, 9 km. fra byen Darjeeling. Den gang hed den "Tukvar Tea Estate".
  • Første kommercielle plantage med komposit planteskole, hvor de kloner deres egne planter af det kinesiske te-træ "Camelia Sinensis", kaldet Darjeeling Clonal.
  • Første plantage i Darjeeling, der bruger beskæringsmaskiner ("hækklipper" til plukning af te-blade).
  • Det bedste plantage-hospital i Darjeeling.

Plantagen er tilplantet med Darjeeling Clonal, "Chinary buske" og  har et "Clonal te" lager specielt udviklet til at opfylde agro klimatiske forhold i området. For at have en langsigtet bæredygtig dyrkningspraksis med det formål at producere sund og sikker te, har plantagen praktiseret IPM (Integreret plantebeskyttelse) i lang tid. Plantagen har været speciel i økologisk opgradering og opretholdelse af biologisk mangfoldighed siden 1956. Forskellige typer af græs, f.eks. leguminous crop, lave buske og høje træer er plantet i græsarealer, på grænserne mellem markerne og på ledige jordstykker. Desuden har plantagen en stor bæredygtig produktion af vermicompost, Kvægproduktion og fremstilling af flydende gødning med lokale urter.

Den rene bjergluft, enestående jord og højde på Puttabong te plantagen sammen med den omsorg og kvalitetsstandard gennemført af Jayshree Tea ledelsen, fremkommer den fineste af Darjeeling teerne, værdsat af kræsne købere rundt om i verden.

Type: Sort te (årets første høst i marts 2020)

Land: Indien, Darjeeling te distrikt, Sikkim provensen

Bryggeanvisning:

  • dosering: 4-5 teskefulde pr. liter
  • vandtemperatur:  95o C
  • Trækketid: 3-5 min.

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: