Tai Ping Hou Kui grøn te

Pris fra
106,00 DKK

Tai Ping Hou Kui kalder kineserne selv en af de bedste grønne teer på markedet. Og jeg må medgive at de har ret. Den smager skønt; har denne finde underliggende smag af asparges.

Den er naturlig dyrket i Anhui provensen.

Model/varenr.: 3606

Tai Ping Hou Kui grøn te

Taiping houkui (kinesisk: 太平 猴 魁; pinyin: tàipíng hóukuí)  betyder "fredelig abeleder". Den dyrkes ved foden af ​​Huangshan bjergene i den tidligere Taiping-kommune i Anhui provensen.

Teen er blevet produceret siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede og produceres omkring den lille landsby Hou Keng. Den vandt "King of Tea" -prisen på China Tea Exhibition 2004 og bliver undertiden betegnet som en af de berømte Kina-teer.

Den bedste Tai Ping Hou Kui dyrkes i landsbyerne Houkeng, Hougang og Yanjiachun. Te produceret i de omkringliggende områder kaldes med samme navn, men koster meget mindre. Frisk Hou Kui grøn te er kendt for sine "to knive og en stang": to lige blade, der klemmer den enorme knop med hvide hår. De ovnstørrede blade er dybgrønne med røde vener nedenunder. Teskuddene kan være så lange som 15 centimeter. De plukkes fra Shi Da Cha, en variation af Camelia Sinensis med meget store blade, der kun findes i Anhui-provinsen.

Forfalskning sker ofte, desværre. Fabrikker kan producere symmetrisk Hou Kui-te, der ser endnu bedre ud end den autentiske håndlavede type.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: