Honduras Capucas kaffe økologisk

Pris fra
76,00 DKK

Mellem ristet / Tæt på mørkristet - Økologisk Honduras Capucas er en kaffe fra La Paz området, der dyrkes og kultiveres af kvinderne i organisationen "The Coordinator of Rural Women in La Paz". Den har en kraftig smag med unik syre og aroma. 

Model/varenr.: 6620

Honduras Capucas kaffe økologisk

Økologisk Honduras Capucas er en kaffe fra La Paz området, der dyrkes og kultiveres af kvinderne i organisationen "The Coordinator of Rural Women in La Paz" eller forkortet: COMUCAP, som blev stiftet i 1993 med det sociale formål at arbejde for ligestilling, bæredygtighed og økonomisk udvikling. I dag er organisationen vokset betragteligt og rummer 256 medlemmer fra de omkringliggende distrikter.

Fællesskabet sikrer i høj grad muligheder for mange kvinder i området - muligheder de ikke ellers ville få, heriblandt at få træning og uddannelse i opstart og drift af en kaffefarm. Farmene i fællesskabet har gennem år opnået en høj grad af økologisk produktion som ligeledes er fairtrade.

Økologisk Honduras Capucas kaffetræerne gror i højden 1700-2000 m.o.h i bjergområdet Comayagua i det sydvestlige Honduras. Dyrkning i denne højde giver en lav gennemsnitstemperatur og en hårdere bønne, der kvalificeres som "Strictly High Grown" (SHG).

Vi rister kaffen rimelig hårdt ved hård varme i starten af risten, for at få så meget varme ind i bønnen på et tidligt stadie, hvilket sker i 7-8 minutter. Herefter sænkes varmen gradvist efter en speciel profil og en række målepunkter.

Når den er ristet perfekt er den mellemristet og ikke al for mørk. I koppen er smagen kraftig med en unik syre og aroma, der afrundes i en intens eftersmag der pirrer alle smagsreceptorer i mundhulen

Ristet af Strandvejsristeriet i Helsingør.

Du kan få kaffen i hele bønner, malet til filter/kaffemaskine eller stempelkande.

Dosering: 7 g. pr. 1½ dl. kop.
Land: Honduras
By: Capucas
Region: La Paz
Højde: 1700-1800 moh.
Type: Catuai, Caturra, Typica
Proces: Washed
Coop: COMUCAP
Certificering: Bio-Latina

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: