FIRST FLUSH DARJEELING 2022 ER ANKOMMET

Darjeeling te anses som værende noget af det fineste te i hele verden – og First Flush udgaven er ingen undtagelse. Smagen er nærmest lige så mystisk, som de himalaysiske bjerge, Darjeeling området ligger sig op af. Derfor skal og må teen opleves på egen hånd.

Hos Nordic Tea finder du den eftertragtede First Flush Darjeeling te, og køber du for mere end 350,-, kvitterer vi med gratis fragt.

0 anmeldelser

En av våra mest populära First Flush Darjeeling från Singell Tea Plantation. Den skördades i början av april.

Läs mer om detta te nedan.

Pris från
145.06 SEK
0 anmeldelser

I år har vi valt att ta denna ekologiska First Flush Darjeeling från Snowview Tea Garden i Darjeeling.
Läs mer nedan

Läs mer om detta te nedan.

Pris från
134.29 SEK
0 anmeldelser

I år har vi valt att ta hem denna läckra First Flush Darjeeling från Teesta Valley, som är en teplantage i Darjeeling Sadar, som ligger på nordöstra sidan av Darjeeling.
Även om den inte är ekologiskt certifierad kunde vi helt enkelt inte låta bli att ta hem den, då den har en underbar smak, precis som en First Flush ska vara.

Läs mer om detta te nedan.

Pris från
127.11 SEK

Hvad er Darjeeling te?

Der findes utrolig mange slags te rundt omkring i verden. En højborg for tedyrkning er Asien, og særligt Indien er kendt for deres teer. Det er også her, at den eftertragtede Darjeeling te kommer fra. Darjeeling er en region, der ligger i det indiske Vest Bengal, men teen er blevet kendt verden over.

Indien begyndte at dyrke te kommercielt i 1800-tallet, da briterne havde problemer med at købe te fra Kina. I samme periode begyndte en kirurg ved navn Dr. Campbell at eksperimentere med at plante tefrø i sin have i Darjeeling. Hermed blev frøene sået til det, der nu er kendt som Indiens mest berømte te: Darjeeling te.

First Flush – teens svar på champagne

Man plukker Darjeeling te fire gange om året, og First Flush er det første forårspluk efter, teplanterne har hvilet henover vinteren. Plukketiden sker fra slut februar til midt april og er efterfulgt af en indviklet fremstillingsprocess.

First Flush er kendt som teens svar på champagne og ventes hvert år med længsel af mange te-elskere. De specielle jordforhold og det fugtige klima i Darjeeling giver optimale betingelser for den lette, elegante men også komplekse te.

First Flush Darjeeling teer er i høj kurs hos mange te connoisseurs og bliver opfattet som en af de mest interessante teer. Teen kendetegnes bedst som lettere og mindre fermenteret end de fleste sorte teer men dog mere kompleks end grønne teer.

Fremstilling af Darjeeling te

Det er en meget kompleks proces at fremstille Darjeeling te, da man ikke bruger den sædvanlige fremgangsmåde. Først skal man lave en meget selektiv plukning af bladene, hvor man tager to blade og ét skud. Det er så indviklet, at 22.000 skud kun giver et kilo te.

Herefter skal bladene tørres, rulles og sigtes for at adskille de finere blade. For at få Darjeeling teens eftertragtede smag, bliver bladene fermenteret for at udvikle aroma. Sidste trin i den komplicerede proces er at tørre tebladene yderligere ved at transportere dem på et transportbånd gennem 115-120 grader i 20-30 minutter. Når bladene er klar, sorteres de efter størrelse og pakkes.

Køb First Flush Darjeeling te hos Nordic Tea

Vil du også have fingrene i den populære og eftertragtede First Flush Darjeeling te? Så dyk ned i udvalget og find din foretrukne te. Er du interesseret i flere teer fra Indien, så gå på opdagelse i vores udvalg af indiske teer.

Når du køber First Flush Darjeeling te hos Nordic Tea, får du desuden fri fragt ved køb over 350,-.