Gul te er den helt rigtige te til teentusiasten. Den gode og komplicerede smag, man får ud af den gule te, giver smagsløgene en vidunderlig oplevelse. Den ekstra gode duft fra gul te højner oplevelsen gevaldigt. Nyd denne unikke smagsoplevelse, når end du ønsker det.

På grund af teens langsomme gæringsproces siges den at have en god virkning på milten og maven. Man mener således, at gul te ikke blot er mild for personer med sarte maver, men den er også nyttig.

Bestil din te online, og udforsk fordelene af den gule te hos Nordic tea.

Pris från
69.93 SEK
0 anmeldelser
Modell: 3491
Vikt: 0,06-1,04 kg

Hvad er gul te?

Gul te er en meget sjælden te, som var meget kendt under Kinas dynastier i 1100-1912. Det er en te, som på daværende tid kun var forbeholdt kejsere. Teen produceres kun i nogle få bjergområder i Kina i en meget begrænset omfang. Man finder teen bl.a. i provinserne Anhui, Hunan, Yunnan og Sichuan.

Gul te er ikke særlig kendt herhjemme. Smagsmæssigt ligner den dog grøn te. Samtidig minder gul te om Oolong te mere, når det kommer til den sundhedsmæssige fordele.

Gul te har en knop og et til to blade. De dyre gule teblade plukkes kun få dage om året. Dette sker tidligt om foråret. De billigere gule teblade plukkes om sommeren, og nogle bliver endda først plukket om efteråret. Gule teblade, der plukkes tidlig forår, indeholder ‘unge’ næringsstoffer, som menes at være meget gavnlige for os. De teblade, der til gengæld plukkes om efteråret, har flere næringsstoffer, som siges at virke på en anden måde.

Fremstillingen af gul te indtil den er færdigbrygget i din kop

Fremstillingen af gul te afhænger af typen af den gule te. Men fælles for alle typer er, at de til at starte med udsættes for meget høj temperatur. På den måde bibeholdes teens unikke smag og farve. Teen køles af ved at blive rullet på en bambusbakke. Derefter pakkes den gule te i noget særligt, robust papir.

Her bliver de indpakkede teblade gemt i bambuskurve eller trækasser alt efter typen af gul te. Nogle af typer af den gule te bliver herefter jævnligt åbnet, afkølet og så pakket om igen.

Denne bearbejdningsproces varer tre dage, indtil de gule teblade er fermenteret færdigt. Den særlige krævende fremstilling af gul te gør, at den grøntsagsagtige smag af gul te fjernes - samtidig med at de sundhedsmæssige fordele ved gul te bibeholdes.

Ved brygning af gul te overhældes en flad spiseskefuld gul te med 80 ̊ C varmt vand. Lad teen derefter trække i 3-4 minutter. Så har du en kop te, der ifølge nogle studier forbedrer din fordøjelse, stimulerer appetitten og har flere andre sundhedsmæssige fordele.

Hos Nordic Tea tilbyder vi også et bredt udvalg af økologiske teer. Her kan du se vores udvalg af økologisk te.