Matcha er grøn te, som stammer fra Japan. Til forskel fra andre tetyper opløses matcha ikke i teposer men piskes i det varme vand som pulver. Netop fordi tebladene pulveriseres og opløses i teen, bibeholder matcha te markant flere af de egenskaber, man mener kan være sundhedsfremmende i almindelig grøn te. Hav dog for øje, at det er vanskeligt at adskille effekten af grøn te fra generel sund livsstil. 

At matcha smager fantastisk, er mange teelskere enige om. Har du selv fået smag for matcha te, så udforsk udvalget her, og find din favorit. Som altid får du gratis levering ved køb for mere end 350 kroner.

0 anmeldelser

Denne matcha er en af vores to matcha'er fra Aichi amtet i Nishio byen. Denne er i premium udgave, og er en super delikat matcha.

266,00 DKK
0 anmeldelser

Matcha Aichi er en af vores to matcha'er fra Aichi amtet i byen Nishio, som også er kendte for at lave matcha i høj kvalitet.

189,00 DKK
0 anmeldelser

Dette er en gange ægte ''Te-ceremoni'' matcha, som er matcha i aller højeste kvalitet. Den kan næsten ikke blive bedre.

360,00 DKK
0 anmeldelser

Bambuspiskeris til brug for piskning af Matcha. Til den japanske te ceremoni bruges denne form for piskeris til at få teen til at skumme.

164,00 DKK
0 anmeldelser

Denne bliver anvendt til at holde på et matcha bambus piskeris, da piskeriset er meget skrøbeligt. 

OBS: Matcha piskeris og holder skal købes seperat.

98,00 DKK
0 anmeldelser

Matcha ske i bambus, bruges til afmåling af Matcha teen. Oftest skal der bruges 2 skeer til en kop Matcha te. Til den japanske te ceremoni bruges denne form for måleske til 1 kop på ca. 1 dl.

35,00 DKK
0 anmeldelser

Flotte skåle - beregnet til at piske matcha. 
Vælg mellem sort og hvid. 

Interesseret i et matcha sæt? Klik her

56,00 DKK
0 anmeldelser

Premium høj kvalitet Matcha te pakket i pose á 30 g.

136,00 DKK
0 anmeldelser

Standard kvalitet Matcha te pakket i pose 30 g.

78,00 DKK
0 anmeldelser

Vi har lavet et samlet sæt, som er ideelt til dem, der har lyst til at starte med at drikke matcha. 

Pris fra
400,00 DKK
431,00 DKK
Du sparer: 31,00 DKK

Hvad er matcha te?

Matcha te laves af skygge-dyrkede teblade fra te-træet Camelia Sinensis, der ligeledes bruges til fremstilling af Gyokuro te.

Matcha betyder i alt sin enkelthed ”knust te” eller ”pulveriseret te”. En normal kop te laver du typisk ved at lade nogle blade trække i vand, hvorefter du smider bladene ud. Når der er tale om Matcha, drikker du selve bladene, da det er disse, der er pulveriseret helt fint.

Smagen af matcha er domineret af sine aminosyrer. Top-kvaliteterne af matcha har mere intens sødme og dybere smag end de mere almindelige og grovere kvaliteter af te, som er høstet senere på året. Til gengæld er de højeste kvaliteter også uforskammet dyre.

Det tyder på, at der er sammenhæng mellem nuance af grøn og teens kvalitet. Jo mørkere en nuance af grøn, desto højere kvalitet. Du kan altså med fordel gå efter de mørkere nuancer, hvis du vil have en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Hvordan laver man matcha?

Fremstillingen af matcha te starter flere uger før høst og kan vare op til 20 dage, hvor tebuskene er dækket til for at undgå direkte sollys. Dette bremser væksten og stimulerer stigningen af klorofylniveau, hvilket giver bladene en mørkere nuance af grøn samt forårsager større produktion af aminosyrer, især theanin. Herefter håndplukkes kun de fineste af bladene til fremstillingen af matchapulver. Efter høsten bliver de straks tørret og gennemdampet, hvorefter matchaen males.

Hvis bladene rulles ud inden tørring, som det er sædvane ved grøn fremstilling af te fremstilling, vil resultatet blive Gyokuro te. Hvis bladene er lagt ud fladt til tørre, vil de imidlertid smuldre noget og blive kendt som tencha. Denne tencha kan danne skimmel, hvorfor den straks efter tørring males i sten-mølle til det fine, lyse grøn, talkum-lignende pulver kaldet matcha.

Lav matcha te med et autentisk matcha te-sæt

Vi har alt i udstyr og matcha pulver til den autentiske matcha-oplevelse.
For at lave matcha te skal du bruge ca. 1-2 tsk. matchapulver til 1 kop te.

Det skal du bruge:

Matcha-pulveret piskes med et traditionelt bambuspiskeris i en matcha-skål med varmt vand. Piskeriset gør, at du får en te med en velskummet og blød smag. Pisk løs, indtil pulveret er blandet helt ud i vandet. Drik umiddelbart efter.

Køb økologisk matcha te-pulver

Hos Nordic Tea er vi vilde med matcha te. Og det er vi ikke ene om. Matcha anvendes for eksempel ved japanske teceremonier som et led i den Zen-buddistiske etik.

Hos Nordic Tea finder du også kinesiske varianter af matcha. De er noget billigere end de japanske men er stadig velsmagende og komplekse – derfor kan du med fordel gå på opdagelse i de kinesiske varianter, hvis matcha te er nyt for dig.

Uanset om du vælger japansk eller kinesisk, kan du godt glæde dig – det er ikke uden grund, at matcha er blevet så populær, at du også finder det i is, kager, chokolade og lignende. Du kan altså bruge din matcha til mange ting. Husk blot, at matcha te altid bør være økologisk.