Hvid te - Ren
Hvid te er til dig, der går op i at have en daglig, naturlig selvpleje-rutine, og som samtidig beundres af en delikat og smagfuld te. Noget af det bedste hvid te håndplukkes i højtliggende bjergområder, hvor de får lov at vokse langsomt og nænsomt.
Sort, grøn og hvid te kommer fra den samme tebusk. Forskellen på disse tre teblade er, at de fermenteres eller oxideres på forskellige måder. Hvid te er den te, der fermenteres i kortest tid. Derfor er det lettere for antioxidanterne at bibeholdes i denne te. Dens smag er særligt delikat og afrundes af en svag sødme.
Bestil din hvid te online hos Nordic tea og vælg imellem hvid te, hvid tempel te og vores økologisk hvid te.
Hvorfor hvid te?
De sundhedsmæssige fordele i hvid te kommer af måden, den bliver fermenteret. Til at starte med sorteres tebladene i sort te, grøn te og hvid te. De blade, der skal blive til hvide teblade, bliver taget ud på en gårdsplads og ligger på måtter. Disse blade bliver soltørret ved ca. 45 graders varme. Ved tørringsprocessen gennemgår de hvide teblade en naturlig fermentering ca. mellem 8-12 %.
Den relative korte fermenteringsperiode gør det lettere at udvinde antioxidanterne fra teen. Dette giver en perfekt daglig sundhedsboost, som man efterhånden ikke ville kunne undvære.
Udover det høje indhold af antioxidanter, der gør hvid te til en ekstraordinær sund te, har hvid te ekstrakt også vist sig at være til gavn i anti-rynkecremer. Du får altså glæden af en sundhedsmæssig boost samtidig med, at du kan komme til at nyde den ekstraordinære smag af hvid te.
Ønsker du at nyde en sommerlig twist af teen, tilbyder vi også hvid tempel te, som består af en blanding af hvid te, grøn te og kandiseret frugt. Denne te egner sig nemlig til en god iste i løbet af sommerens hedebølger.
Fremstillingen af hvid te indtil den er færdigbrygget i din kop
De hvide teblade kommer fra tebusken Camellia Sinensis. Det vil sige, samme sted som man udvinder grøn og sort te. De hvide teblade håndplukkes få gange om året. Dette gøre tidligt på foråret - før tebusken har blomstret. Her plukkes altså spædknopperne i busken, som starter med at være dækket af en hvid dun. Det er heraf navnet ‘hvid te’ kommer.
Alle teblade indeholder i deres naturlige form den samme mængde koffein. Det er først ved brygningen af teen, der er en forskel. Jo højere temperaturen er og jo længere trækketid, desto mere koffein vil teen indeholde. Hvid te skal hverken have en lang trækketid eller en høj temperatur. Der kommer dermed ikke meget koffein ud af det.
Tilberedningen af den hvide te er ret simpel. Kogende vand afkøles til 65-85 ̊ C, hvor det efterfølgende hældes over de hvide teblade. Så kan teen nydes med dens appetitvækkende duft.