Darjeeling Selim Hill SF økologisk

Pris fra
30,00 DKK

Selim Hill smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt. Det er en Second Flush te og laves også som grøn te, se den her !

Model/varenr.: 3012

Darjeeling Selim Hill SF økologisk

Selim Hill te-plantagen blev etableret i 1870 af en britisk plantageejer kendt som Mr. Henry, men blev af de lokale kaldt Selim Sahab. Den er på 170 hektar beliggende 30 km. syd for byen Darjeeling, omkranset af andre te-plantager i et usædvanlig frugtbart område med rigelig vand og især på denne plantage er der et righoldigt blomsterflor det meste af året. Dette kan smages på teen, der har så skønne bagvedliggende toner af blomster, hvilket gør den lidt anderledes end andre teer fra samme område.

Teen herfra er hvad man kalder lavtvoksende, idet det kuperede område går fra 800 til 1050 meter, i modsætning til de højtvoksende og derfor langsomtvoksende teer fra op til 300 meters højde.

Selve teen smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og og især blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt.

Plantagen er idag 100% økologisk certificeret.

Der er flere historier om opdagelsen af te i Indien, men den mest udbredte historie går tilbage til omkring 1815, da en englænder skulle have sagt at folk i Assam drak en slags te fra en lokalt voksende plante, hvor han blev tilbudt te som lægemiddel drink. Det lykkedes ham at sende nogle prøve af teen til East India Company's Botanisk Have i Calcutta. Resultatet af identifikation blev afslået. Han bekræftede, at de smagt ligesom kinesisk te når var tørret. Endelig sendte Charles Alexander Bruce, bror til Major Robert Bruce nogle prøver i 1834, og i samme år på en juleaften, blev en bekræftelse af Teen erklæret som Assam Tea, videnskabeligt Camellia sinensis men med variationen Camelia Assamica (det indeske te-træ).

 

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 3-5 min.
  • Vandtemperatur: 1000 C

Te-type: sort te storbladet 100% økologisk

Kvalitetsgrad: FTGFOP-1

Oprindelsesland: Indien, delstaten Sikkim, Darjeeling te-distrikt

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: