Darjeeling te
Her på siden finder du vores udvalg af Darjeeling te – prøv for eksempel den sublime First Flush, også kendt som teens svar på champagne. Du finder også et stort økologisk udvalg her på siden – klik på ‘Økologisk’ under filter, og se vores økologiske sortiment.
Hvad er Darjeeling te?
Der findes utrolig mange slags te rundt omkring i verden. En højborg for tedyrkning er Asien, og særligt Indien er kendt for deres teer. Det er også her, at den eftertragtede Darjeeling te kommer fra. Darjeeling er en region, der ligger i det indiske Vest Bengal, men teen er blevet kendt verden over.
Indien begyndte at dyrke te kommercielt i 1800-tallet, da briterne havde problemer med at købe te fra Kina. I samme periode begyndte en kirurg ved navn Dr. Campbell at eksperimentere med at plante tefrø i sin have i Darjeeling. Hermed blev frøene sået til det, der nu er kendt som Indiens mest berømte te: Darjeeling te.
Fremstilling af Darjeeling te
Det er en meget kompleks proces at fremstille Darjeeling te, da man ikke bruger den sædvanlige fremgangsmåde. Først skal man lave en meget selektiv plukning af bladene, hvor man tager to blade og ét skud. Det er så indviklet, at 22.000 skud kun giver et kilo te.
Herefter skal bladene tørres, rulles og sigtes for at adskille de finere blade. For at få Darjeeling teens eftertragtede smag, bliver bladene fermenteret for at udvikle aroma. Sidste trin i den komplicerede proces er at tørre tebladene yderligere ved at transportere dem på et transportbånd gennem 115-120 grader i 20-30 minutter. Når bladene er klar, sorteres de efter størrelse og pakkes.