Hvid te er til dig, der går op i at have en daglig, naturlig selvpleje-rutine, og som samtidig beundres af en delikat og smagfuld te. Noget af det bedste hvid te håndplukkes i højtliggende bjergområder, hvor de får lov at vokse langsomt og nænsomt.

Sort, grøn og hvid te kommer fra den samme tebusk. Forskellen på disse tre teblade er, at de fermenteres eller oxideres på forskellige måder. Hvid te er den te, der fermenteres i kortest tid. Derfor er det lettere for antioxidanterne at bibeholdes i denne te. Dens smag er særligt delikat og afrundes af en svag sødme.

Bestil din hvid te online hos Nordic tea og vælg imellem hvid te, hvid tempel te og vores økologisk hvid te.

0 anmeldelser

 Bai Mu Dan er hvid te og er ALTID lavet et stamme-skud med et til to grønne blade og det endnu uudfoldede skud. Skuddet på tetræer har en kappe med ganske små hvide "hår".

Smagen mild og let nøddeagtig, og så slukker den tørsten samt giver noget til kroppen, der føler rart.

Pris fra
48,00 DKK
0 anmeldelser

Huang ya Cha, som betyder ''Yellow buds'', er en gul te, hvis formål var at fjerne den græsagtige smag, man finder i grøn te, samtidig med at bibeholde de sundhedsmæssige fordele. 
Man får en mildere, men sødere smag frem i gul te end grøn te. 

Pris fra
48,00 DKK
0 anmeldelser

Denne te er lavet kun af de endnu uudfoldede blade fra Te-træet Camelia Sinensis, de fine hvide skud. Den er fermenteret som hvid te, og smagen er lille men fyldig, lidt som helt frisk kildevand fra skov-kilder. Den er håndplukket og af højeste kvalitet. 

Pris fra
91,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en jasminblomst og et par små katostblomster.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden samt den fine smag af jasmin. Koppen bliver fin blå-grøn.

Pris fra
13,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en krysantemum.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden.

Pris fra
13,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en krysantemum samt tilsat smag fra ananas. 

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden sammen med en blid og frisk smag fra ananas.

Pris fra
13,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en morgenfrueblomst, tilsat fersken smag.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden sammen med en frisk fersken smag.

Pris fra
13,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en morgenfrueblomst, og med jasminblomst.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden.

Pris fra
13,00 DKK
1 anmeldelser

White Moonlight Oolong te fra Yunnan provensen. Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen.

Pris fra
52,00 DKK
0 anmeldelser

En perle fra Fujian provincen i Kina. Omhyggeligt plukket og behandlet, kan du se den perfekte kvaliteten af de hvide blad-spidser. En te, der er helt unik med sin friske og aromatiske smag. Til te-kenderen er dette en te, du ønsker at nyde igen og igen.

Pris fra
58,00 DKK
0 anmeldelser

China Yin Zhen Bai Hao Downy White Pekoe er i denne høst usædvanlig skønt i smagen med mange detajler og undertoner.

Pris fra
51,00 DKK

Hvorfor hvid te?

De sundhedsmæssige fordele i hvid te kommer af måden, den bliver fermenteret. Til at starte med sorteres tebladene i sort te, grøn te og hvid te. De blade, der skal blive til hvide teblade, bliver taget ud på en gårdsplads og ligger på måtter. Disse blade bliver soltørret ved ca. 45 graders varme. Ved tørringsprocessen gennemgår de hvide teblade en naturlig fermentering ca. mellem 8-12 %.

Den relative korte fermenteringsperiode gør det lettere at udvinde antioxidanterne fra teen. Dette giver en perfekt daglig sundhedsboost, som man efterhånden ikke ville kunne undvære.

Udover det høje indhold af antioxidanter, der gør hvid te til en ekstraordinær sund te, har hvid te ekstrakt også vist sig at være til gavn i anti-rynkecremer. Du får altså glæden af en sundhedsmæssig boost samtidig med, at du kan komme til at nyde den ekstraordinære smag af hvid te.

Ønsker du at nyde en sommerlig twist af teen, tilbyder vi også hvid tempel te, som består af en blanding af hvid te, grøn te og kandiseret frugt. Denne te egner sig nemlig til en god iste i løbet af sommerens hedebølger.

Fremstillingen af hvid te indtil den er færdigbrygget i din kop

De hvide teblade kommer fra tebusken Camellia Sinensis. Det vil sige, samme sted som man udvinder grøn og sort te. De hvide teblade håndplukkes få gange om året. Dette gøre tidligt på foråret - før tebusken har blomstret. Her plukkes altså spædknopperne i busken, som starter med at være dækket af en hvid dun. Det er heraf navnet ‘hvid te’ kommer.

Alle teblade indeholder i deres naturlige form den samme mængde koffein. Det er først ved brygningen af teen, der er en forskel. Jo højere temperaturen er og jo længere trækketid, desto mere koffein vil teen indeholde. Hvid te skal hverken have en lang trækketid eller en høj temperatur. Der kommer dermed ikke meget koffein ud af det.

Tilberedningen af den hvide te er ret simpel. Kogende vand afkøles til 65-85 ̊ C, hvor det efterfølgende hældes over de hvide teblade. Så kan teen nydes med dens appetitvækkende duft.