Oolong te er til dig, der ønsker en middelvej mellem sort te og grøn te. Eller måske er du bare én, der beundres af de mange forskellige smag af te? Køb oolong te af høj kvalitet online her på siden.

0 anmeldelser

En velsmagende oolong te fra Taiwan, som både har toner af grøn og sort te, grundet sin fermenteringsproces. 

Pris fra
50,00 DKK
0 anmeldelser

Denne Formosa finest Oolong te er til prisen noget af det bedste Oolong te, vi kan få fra Taiwan. Den smager skønt med alle de kvaliteter, en Oolong te skal have.

Pris fra
26,00 DKK
0 anmeldelser

Denne oolong er en Sort Oolong te fra Wuyi Bjergene i det nordlige Fujian. Den er fermenteret til grænsen mellem sort te og oolong te. 

Pris fra
32,00 DKK
0 anmeldelser

Disse skønne Jasmin perler ser så fine ud i koppen og giver en dejlig smag af jasmin te. Brug 4-5 kugler og bryg på dem et par gange.

Pris fra
56,00 DKK
0 anmeldelser

  Denne storbladede og meget flotte Oolong hører til en af Taiwans helt store Oolong te'er. Den har en delikat aroma og blomsteragtig karakter med mange hvide spidser. Den er meget fyldig med fin let sødme.

Pris fra
70,00 DKK
0 anmeldelser

  Shui Xian er en berømt Oolong te, der bliver høstet i Wu Yi-bjergene i Fujian Provinsen. Smagen er helt vidunderlig, mild og fyldig med toner af blomst og vanilie, den har en meget let sødme og bitterheden i teen er så usædvanlig velsmagende. Bladene er relativ store og flotte.

Denne version er fra maj 2018 og ikke så meget ristet i forhold til andre Oolong teer. Dette giver en finere og lettere smag.

Pris fra
48,00 DKK
1 anmeldelser

Tie Guan Yin betegnes som en af Kina's største teer, også kaldet grøn Oolong. Den er en af markedets mest velsmagende Tie Guan Yin teer og smagen er ubeskrivelig god. 

Pris fra
53,00 DKK
1 anmeldelser

White Moonlight Oolong te fra Yunnan provensen. Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen.

Pris fra
52,00 DKK

Køb oolong te online hos Nordic Tea

Oolong te bliver af specialister kaldt for den semi-fermenteret te. Oolong te har en mildere smag end sort te, og den har samtidig en flot farve. Oolong teen siges derudover at have fordele for fordøjelsen og drikkes derfor typisk før, under eller efter et måltid.

Teen produceres i Kina og Taiwan, men de mest populære typer kommer fra Taiwan. Bladene bearbejdes lige med det samme efter plukningen af tebladene. Den taiwanesiske oolong te som for eksempel Formosa Jing Xi er ofte mere fermenteret end den kinesiske oolong te. En kinesisk oolong te kunne eksempelvis være den berømte Shui Xian.

Bestil din oolong te online, og vælg mellem de forskellige varianter af oolong te – ikke mindst vores forskellige varianter af økologisk oolong te.

Hvad er oolong te?

Oolong te er ikke er en bestemt slags te, men teknikken med at lave oolong te er speciel. Oolong te er nemlig halvfermenteret. Det vil sige, at den ikke er lige så fermenteret som sort te, men den er stadig lidt fermenteret og dermed stærkere i smagen i forhold til grøn te.

Oolong te består altid af hele blade, fordi de ikke bliver rullet eller delt ved en forarbejdning. Oolong teblade er dermed kendetegnet med, at de er store og grove.

Til at starte med tørres bladene ved udsættelse af direkte sollys. Derefter bliver oolong teen rystet i bambuskurve. Fermenteringen af bladene påbegyndes her. Fermenteringsprocessen skal vare 1-2 timer, hvor teen til slut gennemgår en brænding.

Hvor længe skal oolong te trække?

Trækketiden for te og tilberedningen af te gør en hel del forskel for, hvordan smagsoplevelsen kommer til at være. Alle teblade indeholder den samme mængde koffein. Derfor er det først ved brygningen af teen, der kommer en forskel i koffein-mængden og dermed i styrken af teen. Jo højere temperaturen er og jo længere trækketid, desto mere koffein der er i teen.

Doseringen af oolong teen kommer meget an på type. Oolong te skal have ca. 80 graders varm vand ved brygningen. Hvis teen overhældes med kogende vand, er der risiko for at den bliver for bitter. De fleste typer af oolong te skal trække i 2-4 minutter, hvor enkelte typer skal trække i lidt længere tid.

Køb din oolong te her, og nyd den helt specielle smagsoplevelse ved oolong te.