En verden af te: Afrika

Afrikansk tekultur er en fascinerende og mangfoldig del af kontinentets rige kulturarv. Tekulturen har dybe rødder i historien og er blevet formet af en lang række traditioner, ritualer og lokale variationer. Afrikansk tekultur går langt ud over blot at drikke en varm drik – det er en vigtig del af samfundets sociale, kulturelle og ceremonielle liv.

Tekulturen i Afrika

Teen har en spændende historie i Afrika, hvor det blev introduceret i slutningen af 1800-tallet i forbindelse med englændernes kolonisering af Afrika. I dag er Afrika blevet den fjerdestørste te-producent i verden og producerer primært sort cut-tear-curl te, CTC te, som er en særlig metode til at behandle te.

Tekulturen i Afrika er rig på forskellige smagsoplevelser og traditioner. Det er en vigtig del af mange afrikaneres daglige liv og festlige begivenheder. Så selvom nogle afrikanske lande ikke selv producerer te i stor stil, har de en stærk tradition for at drikke te. Marokko, Egypten, Tunesien og Senegal er nogle af disse lande. Typisk i disse lande er det populært at drikke grøn gunpowder-te, som er grøn te rullet til små kugler.

Dog har Egypten nogle lidt andre tekulturer, da der i landet drikkes meget en sort te kaldet shai, som findes i to varianter: Kashary Shai og Saidii Shai. Kashary Shai er en mildere sort te, hvor tebladene stampes i varmt vand, mens Saidii Shai er en kraftig bitter sort te, hvor tebladene koges i varmt vand over lang tid. Der tilsættes sukker til begge teer, men særlig meget i Saidii Shai, for at balancere bitterheden.

Så er der lande som Etiopien, der er kendt for sin kaffe, hvor de blander te med kaffe i en drink kaldet spreeze. Eller lande som Libyen, hvor de serverer de af tre omgange, hvor i den tredje servering er der tilføjet peanuts i teen.