Er grøn te sundt?
Vi elsker grøn te hos Nordic Tea – primært på grund af teens rene, delikate smag og smukke farve. Men er grøn te sundt? Nyt studie peger på, at der måske er noget om snakken.
Afrikansk tekultur er en fascinerende og mangfoldig del af kontinentets rige kulturarv. Tekulturen har dybe rødder i historien og er blevet formet af en lang række traditioner, ritualer og lokale variationer. Afrikansk tekultur går langt ud over blot at drikke en varm drik – det er en vigtig del af samfundets sociale, kulturelle og ceremonielle liv.
Teen har en spændende historie i Afrika, hvor det blev introduceret i slutningen af 1800-tallet i forbindelse med englændernes kolonisering af Afrika. I dag er Afrika blevet den fjerdestørste te-producent i verden og producerer primært sort cut-tear-curl te, CTC te, som er en særlig metode til at behandle te.
Tekulturen i Afrika er rig på forskellige smagsoplevelser og traditioner. Det er en vigtig del af mange afrikaneres daglige liv og festlige begivenheder. Så selvom nogle afrikanske lande ikke selv producerer te i stor stil, har de en stærk tradition for at drikke te. Marokko, Egypten, Tunesien og Senegal er nogle af disse lande. Typisk i disse lande er det populært at drikke grøn gunpowder-te, som er grøn te rullet til små kugler.
Dog har Egypten nogle lidt andre tekulturer, da der i landet drikkes meget en sort te kaldet shai, som findes i to varianter: Kashary Shai og Saidii Shai. Kashary Shai er en mildere sort te, hvor tebladene stampes i varmt vand, mens Saidii Shai er en kraftig bitter sort te, hvor tebladene koges i varmt vand over lang tid. Der tilsættes sukker til begge teer, men særlig meget i Saidii Shai, for at balancere bitterheden.
Så er der lande som Etiopien, der er kendt for sin kaffe, hvor de blander te med kaffe i en drink kaldet spreeze. Eller lande som Libyen, hvor de serverer de af tre omgange, hvor i den tredje servering er der tilføjet peanuts i teen.