En verden af te: Østeuropa

Træd ind i den skjulte skat af tekulturen i Østeuropa, hvor tradition og historie mødes i en unik smagsoplevelse. Selvom regionen ofte er forbundet med kaffe og vodka, har te en stærk og fascinerende tilstedeværelse i de østeuropæiske lande.

Tekulturen i Østeuropa 

Det var mongolerne, der først bragte teen til Østeuropa, hvor den blev betragtet som en kostbar luksusvare. Teen blev hurtigt et symbol på elegance og raffinement.

Senere begyndte man at dyrke te i områderne mellem Sortehavet og det Kaspiske Hav, herunder Rusland, Aserbajdsjan og Georgien. Disse regioner blev berømte for deres teplantager, der spredte sig ud over det maleriske landskab. Under sovjettiden oplevede teindustrien en bemærkelsesværdig vækst, da Sovjetunionen blev en af verdens førende producenter af te. I Georgien, et land kendt for sin te-produktion, var store plantager og ekspertise fra Kina afgørende for at skabe denne blomstrende industri.

Selvom mange af de tidligere blomstrende plantager nu ligger forladte og tilgroede, lever arven fra russisk tekultur stadig videre. En traditionel måde at brygge russisk te er ved hjælp af en samovar, der skaber en ægte atmosfære og en hyggelig oplevelse. Denne bryggemetode kaldes "zavarka" og indebærer at lave en stærk te-koncentrat, der derefter fortyndes efter individuelle præferencer. Nogle foretrækker at tilføje et strejf af citron for at tilføre en frisk smag til teen.