Hvordan laver man matcha te?

Guide til matcha te

Matcha er en grøn te fra Japan, som adskiller sig ved, at den ikke opløses i teposer, men piskes i varmt vand som pulver. Fordi tebladene er pulveriserede og opløses direkte i teen, bevarer matcha langt flere af de sundhedsfremmende egenskaber, man mener også findes i almindelig grøn te. Vær dog opmærksom på, at det kan være svært at skelne mellem virkningen af grøn te og fordelene ved en generel sund livsstil.

I det følgende vil vi dele vores bedste råd til, hvordan du selv laver matcha te.

Lav matcha te med et traditionelt bambuspiskeris

Vi anbefaler altid, at du bruger et traditionelt japansk bambuspiskeris. Det sikrer, at du får en te med en velskummet og blød smag. Alternativt kan du naturligvis også bruge et almindeligt piskeris.

Det skal du bruge når du laver matcha te

  • Bambuspiskeris
  • Lille skål til at piske i. Vi anbefaler vores skål til matcha.
  • Kop til at drikke af
  • Evt. en matcha-ske til afmåling teen


Ingredienser:

  • 1 teskefuld matcha tepulver (til 1 person)
  • 30 cl varmt vand (til 1 person)


Sådan gør du:

  1. Tilføj 1 teskefuld matcha te i skålen.
  2. Pisk forsigtigt således at klumperne i pulveret brydes.
  3. Kog vandet. Lad det stå ca 2 minutter efter kogning for at åbne den optimale temperatur på 80°
  4. Tilsæt det varme vand
  5. Pisk løs, indtil pulveret er blandet helt ud i vandet. Drik umiddelbart efter.