Grøn te er kendt for sin rene smag, smukke farve og gode egenskaber. Grøn te har på én gang en beroligende og en opkvikkende effekt på os. Hos Nordic Tea kan finder du mange varianter, som alle bringer helt unikke smagsoplevelser. Nyd det som en del af en fredfyldt morgen, i pausen eller efter et måltid. Det siges, at grøn te har mange positive egenskaber for kroppen, men dyk hellere selv ned i forskningsresultater. Længere nede på siden kan du blive klogere på vores udvalg, som byder på masser økologisk grøn te.

0 anmeldelser

  Bi Lou Chun kaldes også "Spring Emerald" (forårs smaragd), er en god kvalitets grøn kinesisk te, en af de 10 berømte kinesiske teer.

Pris fra
45,00 DKK
0 anmeldelser

 Dao Ren Feng er en grøn te i topklasse, der i produktionsmetoden blander det bedste fra to verdener: Kina og Japan.

Det giver en dejlig kraftig grøn med en stor fylde og en rund og blød smag. Den er duftende, harmonisk, med delikat fin krydret aroma.

Pris fra
60,00 DKK
0 anmeldelser

Denne grønne økologiske Darjeeling te fra Selim Hill plantagen i Indien. Den er mild og fyldig, mættende, og fin let aromatisk med mange fine detaljer.

Laves også som sort te, se den her.

Pris fra
34,00 DKK
1 anmeldelser

 Genmaicha te er kendt overalt i Asien og drikkes gerne til maden. Det er en grøn te med brune vilde ris og poppede hvide ris. Ideel til Soushi.

Pris fra
41,00 DKK
0 anmeldelser

 En grøn Gunpowder te i topkvalitet kaldes "Temple of Heaven", men kun hvis den er lavet på små te-blade, som så bliver hårdt-rullet.

Temple of Heaven har en meget finere smag end de storbladede, en anelse bitterhed som te-bladene har men velsmagende. En helt igennem dejlig te.

Pris fra
26,00 DKK
0 anmeldelser

 Gunpowder navnet henviser til udseendet, der ligner krudt. Det er hele, sammenrullede teblade. Smagen er skøn, fyldig og meget mættende. Behandlet rigtig i brygning, har denne te ingen bitterhed.

Pris fra
22,00 DKK
0 anmeldelser

Jeg synes at denne te er en "glemt" te. Den er efter min mening som en perfekt grøn te skal være. Smager lidt kraftigere end andre grønne teer. Brygget rigtigt med lav vandtemperatur og kort trækketid, har den ingen bitterhed og er svagt sødlig med en fin "bambus"-agtig smag.

Pris fra
44,00 DKK
0 anmeldelser

Huang ya Cha, som betyder ''Yellow buds'', er en gul te, hvis formål var at fjerne den græsagtige smag, man finder i grøn te, samtidig med at bibeholde de sundhedsmæssige fordele. 
Man får en mildere, men sødere smag frem i gul te end grøn te. 

Pris fra
50,00 DKK
0 anmeldelser

Japan laver rigtig god grøn te. Men desværre er japansk te også lidt dyr. De er specialister i Sencha te, og denne version af en japansk Sencha er usædvanlig god og velsmagende.

Den er en fin bitterhed og en fyldig grøn te smag.

Pris fra
49,00 DKK
0 anmeldelser

Kukicha har en unik smag og aroma, fordi den består af dele af teplanten, der ikke bruges til de fleste andre teer. Smagen er mildt nøddeagtig og lidt cremeagtig sød smag.

Kukicha er enestående, fordi den har et naturligt meget lavt indhold af koffein uden nogen industriel koffeinfri behandling.

Pris fra
59,00 DKK
0 anmeldelser

Japan laver rigtig god grøn te. Denne te dyrkes i Okabe-området på øen Kyoto, et af de vigtigste områder til dyrkning og produktion af Gyokuro teerne. Dens særpræg er, at den dyrkes i skyggen. I ugerne før høst er plantager dækket med plader eller måtter, der forhindrer, at solstråler trænger ind. På denne måde udskiller planten flere mineraler og klorofyl.

Pris fra
95,00 DKK
1 anmeldelser

Denne japanske te stammer fra Shizuoka området. Farven er olivengrøn, og den har en let sødlig duft. En fantastisk grøn te at stifte bekendtskab med.

Pris fra
38,00 DKK
0 anmeldelser

Luksus tebreve i pyramideformede teposer, der indeholder japansk ren grøn te. Denne japanske Fukujyo grønne te smager rigtig godt, en smag der er klassisk japansk grøn te smag.

Japansk Fukujyo te kan du også købe i løs vægt. Du finder den HER!

Pakket i pyramideposer i enkeltpakning med 1 pyramidepose.

Pris fra
4,00 DKK
0 anmeldelser

  JeJu grøn te er dyb i smagen men meget stor fylde og fine toner af de mineraler, der er i jorden. Den er tæt på at være en af de bedste grønne teer, jeg har smagt, og selv om den er væsentlig billigere end dens "storebror" WooJeon, har den en lige så høj kvalitet og ligeså dyb smag.

Pris fra
36,00 DKK
0 anmeldelser

 JinJing Jasmin te er lavet på den ægte måde i området udenfor Changcha i Hunan provinsen på et bæredygtigt økologisk landbrug. Det er en grøn te, hvor te-bladene er fermenteret sammen med jasminblomst, uden at der er tilsat Jasmin olie.

Pris fra
38,00 DKK
0 anmeldelser

 Dette er en af Kina's fineste grønne Jasmin teer. 100% økologisk lavet på den helt naturlige måde, hvor te-bladene er fermenteret sammen med jasminblomst, uden at der er tilsat Jasmin olie.

Pris fra
32,00 DKK
0 anmeldelser

 Lung Jing, Lung Ching eller Dragon Well er navnet på denne store te, som betegnes Kina’s største, og kaldes ofte Kejser Te, idet Qing dynastiets kejser dyrkede den i sin have i ”Den forbudte By”. Det er en first flush te med en sødlig, fyldig og meget forfriskende smag. Koppen er meget lys grøn.

Pris fra
56,00 DKK
0 anmeldelser

Denne matcha er en af vores to matcha'er fra Aichi amtet i Nishio byen. Denne er i premium udgave, og er en super delikat matcha.

266,00 DKK
0 anmeldelser

Matcha Aichi er en af vores to matcha'er fra Aichi amtet i byen Nishio, som også er kendte for at lave matcha i høj kvalitet.

189,00 DKK
0 anmeldelser

Dette er en gange ægte ''Te-ceremoni'' matcha, som er matcha i aller højeste kvalitet. Den kan næsten ikke blive bedre.

360,00 DKK
0 anmeldelser

Premium høj kvalitet Matcha te pakket i pose á 30 g.

150,00 DKK
0 anmeldelser

Standard kvalitet Matcha te pakket i pose 30 g.

86,00 DKK
0 anmeldelser

Grøn te fra Kina af Sencha typen. En blød og naturlig smag. En blid højtryks-metoden med naturlig CO2 (kuldioxid) bruges til at fjerne koffein fra teen.

Pris fra
33,00 DKK
0 anmeldelser

Den kommer fra Guizhou provinsen i det sydlige Kina, og den har en fantastisk dejlig frisk smag med frugtige undertoner. 

Pris fra
30,00 DKK
0 anmeldelser

Kinesisk grøn Sencha te, Økologisk godkendt i EU og høstet på små, bæredygtige landbrug i Kina. Denne version er standard kvalitet, grade C og ikke særlig dyr; men den smager så godt og er nem at lave. En helt igennem dejlig te til fornuftige penge.

Pris fra
20,00 DKK
0 anmeldelser

 Denne premium Gyokuro fra Japan er en first flush grøn te (Shincha = første høst) fra Kagoshima, hvor den er høstet først i maj 2020. Den er blandt de mest eksklusive grønne teer fra Japan og er i verdensklasse.

Den er kraftig, bitter og har alle de toner en rigtig velsmagende Gyokuro Sencha skal have med en overdådig umami-note

Pris fra
250,00 DKK
0 anmeldelser

Tai Ping Hou Kui kalder kineserne selv en af de bedste grønne teer på markedet. Og jeg må medgive at de har ret. Den smager skønt; har denne finde underliggende smag af asparges.

Den er naturlig dyrket i Anhui provensen.

Pris fra
106,00 DKK
0 anmeldelser

En blandet julekalender med nogle af vores lækreste løse teer – både de økologiske og ikke økologiske.

Den indeholder løs te i bl.a. Grøn te, sort te, hvid te, jule te, rooibos og oolong. 

I hver klap der der 8-10 g. løs kvalitets te.

269,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en jasminblomst og et par små katostblomster.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden samt den fine smag af jasmin. Koppen bliver fin blå-grøn.

Pris fra
14,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en krysantemum.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden.

Pris fra
13,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en krysantemum samt tilsat smag fra ananas. 

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden sammen med en blid og frisk smag fra ananas.

Pris fra
14,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en morgenfrueblomst, tilsat fersken smag.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden sammen med en frisk fersken smag.

Pris fra
14,00 DKK
0 anmeldelser

China Balls, Kunstner-kugler, Blomster-kugler, kært barn har mange navne. Det er en fin lille håndlavet kugle, lavet af grøn og hvid te samt et par hvid skud, bundet omkring en morgenfrueblomst, og med jasminblomst.

De er milde og velsmagende med en blid blomstersmag med grøn te smagen i baggrunden.

Pris fra
14,00 DKK
1 anmeldelser

Tie Guan Yin betegnes som en af Kina's største teer, også kaldet grøn Oolong. Den er en af markedets mest velsmagende Tie Guan Yin teer og smagen er ubeskrivelig god. 

Pris fra
53,00 DKK
0 anmeldelser

Denne te hedder "Tua Chua-Lai Chau" på vietnamesisk. Bladene fra denne sjældenhed kommer fra de gamle "Tuyet San" -tetræer, der vokser op til 10 meter i højden i bjergkæderne i det nordlige Vietnam i en højde af cirka 1.500 meter. 

Pris fra
31,00 DKK
0 anmeldelser

Dette er en sjældenhed: Vildtvoksende te fra det oprindelige voksested for te-planten i den vestlige del af Yunnan provensen i Kina. Den er en Chun Mee te, men har en meget anderledes smag og meget frisk smag af te med fine toner af grønt end alle andre grønne Chun Mee teer. Den er svær at beskrive helt i smagen - prøv den; den er det værd.

Pris fra
29,00 DKK
0 anmeldelser

Også kaldt Bai Mao Hou, er en ren grøn te, som vokser ved Taimu Bjergene i Fujian provensen. 
Den har en meget let og delikat grøn te smag, med nogle få noter af hvid te. 

Pris fra
58,00 DKK
1 anmeldelser

White Moonlight Oolong te fra Yunnan provensen. Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen.

Pris fra
52,00 DKK
1 anmeldelser

WooJeon grøn te fra Sydkorea har en let sødlig smag, med delikate og lækre noter af hvide blomster og frugt. Aromaen overstyrer ikke smagen og er i perfekt balance.

Denne te har den højeste kvalitet af Koreansk te, specielt på grund af den meget høje indhold af mineraler

Pris fra
52,00 DKK
0 anmeldelser

Lung Jing, Lung Ching eller Dragon Well er navnet på denne store te, som betegnes Kina’s største, og kaldes ofte Kejser Te, idet Qing dynastiets kejser dyrkede den i sin have i ”Den forbudte By”. 

Dette er den rigtige Xi Hu Lung Jing, hvis man kan sige det. Den befinder sig ved West Lake søen i Hangzhou, Zhejiang, hvor alle Xi Hu Lung Jings kommer fra. 

Pris fra
72,00 DKK
0 anmeldelser

Det er en af de 10 store kinesiske teer, og er usædvanlig delikat i sin smag. Den er høstet på et lille landbrug i Zhejiang provinsen.

Pris fra
45,00 DKK

Hvordan bliver grøn te fremstillet?

Grøn te bliver ligesom sort te lavet af bladene fra te-træerne Camelia Sinensis og Camelia Assamica, eller af hybrider af disse to.

Kort efter plukning bredes tebladene ud på måtter i en slags drivhus, hvor de ligger i sollys og fermenterer. Temperaturen i tebladene stiger over et par timer til omkring 60-65 ̊C, for herefter pludselig at falde til temperaturen udenfor. Under denne proces fermenteres bladene 16-30%.

Trækketid, temperatur og dosering når du brygger grøn te

Afhængig af sorten og typen af grøn te kan der være forskellige brygningstemperaturer og trækketider. Alle vores teer kommer med specifikke anvisninger til, hvordan du brygger dem. Typisk skal grønne teer brygges på omkring 75-85 grader. Bliver vandet for varmt, vil din grønne te smage bittert, og de spændende smagsnuancer i teen udviskes.

Trækketiden er også vigtig at huske på, når du brygger grøn te. Her er tommelfingerreglen, at teen ikke skal trække meget mere end 2 minutter – og aldrig mere end 3 minutter pr. kop! For lang trækketid gør nemlig teen bitter.

Endelig har doseringen også indflydelse på smagen. Vi anbefaler maksimum 2 gram te pr. kop, da større doseringer også kan gøre teen bitter.

Har du prøvet matcha – en grøn te i pulverform?

Du kan også få den populære matcha te, som er japansk grøn te i pulverform. Matcha er rig på antioxidanter og næringsstoffer. Det er kort sagt hele teblade, som bliver dyrket i skyggen, dampet, tørret og derefter pulveriseret.

Resultatet er matcha te: Et fint formalet pulver i en skarp lysegrøn farve, som du tilsætter direkte i vandet frem for at lade tebladene trække i vand. Det betyder altså, at du drikker selve tebladene – og det er da også en af årsagerne til, at matcha te er den sundeste form for te.

Er grøn te sundt?

Det er vigtigt at understrege, at der ikke findes evidensbaserede undersøgelser, der med sikkerhed kan pege på, at grøn te er decideret sundhedsfremmende. Grøn te kan både drikkes og tages som kosttilskud og er i mange sammenhænge sat i forbindelse med positive helbredseffekter, som regulering af kropstemperatur og blodsukker, fremme fordøjelsen og forbedre mentale processer.

Forskning tyder på, at aminosyren L-theanin, som findes i te, formentlig har en beroligende effekt på os. Grøn te, som også indeholder koffein, kan derfor på engang have den opkvikkende og beroligende effekt på os.

Er der koffein i grøn te?

Det er der. Og en kop indeholder i gennemsnit 27 mg. koffein – der er dog stor forskel fra kop til kop. Selvom indholdet er lavere end kaffe, vil du stadig opleve en opkvikkende effekt på hjernen. Samtidig skal der meget store mængder te til, før du vil opleve bivirkninger som fx indre uro.