Bukkehornsfrø økologiske

Pris fra
17,00 DKK

  Almindelig Bukkehorn (Trigonella foenum-graecum) er en enårig, urteagtig plante med en opstigende vækst. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret. Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier (" karry "). Mere viden

Model/varenr.: 4804
50 g. 100 g.

Bukkehornsfrø økologiske

Almindelig Bukkehorn (Trigonella foenum-graecum) er en enårig, urteagtig plante med en opstigende vækst. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret. Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier (" karry ").

Særligt plantens frø er populære som krydderi i indisk/Pakistansk og thailandsk madlavning, og de er en vigtig bestanddel i de fleste karryblandinger. Plantens blade (tørrede eller friske) bruges også undertiden som krydderurt. Bukkehornsfrø støder man oftest på i tørret tilstand. De er gullige og rombeformede og meget hårde. Frøene indeholder blandt andet en lacton (ringformet ester) ved navn sotolon (3-hydroxy-4,5-dimethylfuran-2(5H)-on). Sotolon er kraftigt aromatisk og hovedansvarligt for den karakteristiske karrylugt. Indtagelse af selv ganske små mængder bukkehornsfrø kan give anledning til en kraftig lugt fra sved og urin.

Vil du vide mere om bukkehornsfrø, tryk her.

Latinske navn: Trigonella foenum-graecum

Oprindelsesland: Ægypten

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: