10 teer til teelskeren

10 tetyper til teelskeren

Der findes et utal af forskellige tesorter på markedet, som har hver sin unikke smag og aroma. Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige teer, og hvis du er en ægte teelsker, som ynder at udforske de mange forskellige smagsvarianter og tetyper, der findes, kan du glædeligt læse med her. Hos Nordic Tea har vi nemlig lavet en samlet oversigt over 10 tetyper, som enhver teelsker bør prøve.  

Sorte, hvid og grøn og oolong – 4 sider af samme sag 

Vi synes, at det er passende at åbne ballet med at præsentere de fire store kategorier af te: sorte teer, hvide teer, grønne teer og den mellem fermenterede Oolong te. Disse fire teer stammer alle sammen fra tebusken Camellia sinensis, men de adskiller sig fra hinanden i forhold til produktionen, bedre kendt som fermenteringen. 

Grøn te

Grøn te er en af de mest populære teer på markedet. Den har en mild og frisk smag. . Grøn te indeholder også en række mineraler, som kalium, kalcium og magnesium, som alle sammen er vigtige for kroppens funktioner. Der mangler dog stadig forskning, der direkte kan pege på en sundhedsmæssig fordel ved grøn te.

Sort te

Sort te er en af de mest udbredte teer på markedet. Den har en kraftig og fyldig smag, og den er særlig kendt for sin robusthed. Sort te indeholder, ligesom grøn te, også en række antioxidantier. Derudover indeholder sort te også mineralerne kalium, kalcium og magnesium.

Hvid te

Hvid te er også et populært valg for mange, når de trænger til noget varmt at drikke. Denne te er særlig velkendt for sin sødlige smag og lethed. Hvid te indeholder også en række antioxidantier samt mineralerne kalium, kalcium og magnesium.

Oolong te

Oolong te, også kendt som wulong te, stammer fra Kina og Taiwan. Denne tesort adskiller sig fra andre teer, da den er semi-fermenteret, hvilket giver den en unik smag og aroma. Oolong te har en dybere og mere kompleks smag end grøn te, men den er mindre stærk end sort te. Den er også kendt for at have en delikat sødme og frugtagtig aroma.

Mange teer, som faktisk ikke er te?

I Danmark kalder vi mange andre varme drikke for te, men i bund og grund er det kun te, hvis det stammer fra te planten, Camellia sinensis. Herunder kan du læse lidt om drikke, som vi i Danmark også ynder at kalde te.

Rooibos te

Rooibos te er lavet af bladene fra Rooibos busken, som vokser i Sydafrika. Den er med tiden blevet populær i andre dele af verden på grund af sin søde, røgede og milde smag.

Roobios betyder direkte oversat "rød busk" på afrikaans. Navnet kommer fra den røde farve, som bladene får, når de fermenteres. Rooibos te er naturligt coffeinfri, hvilket gør den til et godt alternativ for dem, der ikke kan tåle caffeine, eller som ønsker at undgå det. Den kan både nydes kold eller varm, og den er ofte tilsat smagstilsætninger som hindbær, citron eller vanille.

Matcha te

Matcha te er en grøn te, der er pulveriseret og rørt sammen med varmt vand. Matcha te stammer fra Japan, og den er kendt for sin unikke grønne farve og kraftige smag. Derudover indeholder Matcha te også mineralerne kalium, kalcium og magnesium.

Chai te

Chai te stammer fra Indien. De fleste kender denne te for sin krydrede smag, som teen har, da den indeholder en række krydderier, herunder kanel, ingefær og kardemomme. Ligesom de andre tesorter indeholder chai teen også en række antioxidantier samt mineralerne kalium, kalcium og magnesium.

Mate te

Maté te stammer fra Argentina og er en urt der indeholder store mængder af koffein – næsten 4 gange så meget koffein som almindelig te.

Urte te

Hibiscus te er en af de populære urteteer, men der findes et hav af urter, så så der er masser at vælge imellem, hvis du er til urtete.

Hibiscus te er lavet af tørrede blomster fra hibiscus-busken. Den er populær i mange dele af verden, især i tropiske og subtropiske regioner, og den findes i mange forskellige smagsvarianter, herunder frugtsmag som hindbær, jordbær og ananas. Denne te er har en sød og syrlig smag samt en dyb rød farve. Den er herudover ofte tilsat sukker eller honning for at gøre den sødere.  


Oplev te fra hele verden hos Nordic Tea

Hos Nordic Tea har du mulighed for at opleve te fra hele verden med vores store udvalg af forskellige teer. Du kan vælge mellem en række forskellige teer, herunder grøn te, sort te, oolong te, hvid te – uanset om du er en erfaren teelsker eller blot nyder en kop engang imellem, vil du finde noget, der passer til dine præferencer hos Nordic Tea. Find din nye favorit te hos Nordic Tea.