Urtete er en bred betegnelse for tørrede blade, blomster, rødder, frø, stilke, frugter, bær og krydderier, der overhældes med kogende vand, så smagsstofferne trækkes ud af ingredienserne. Urtete kan enten være en enkelt urt, for eksempel kamille, eller urter, der er blandet af forskellige planter for at give en mere nuanceret smagsoplevelse.

Her kan du gå på opdagelse i vores spændende udvalg af urtete drik.

0 anmeldelser

  Brændenælde, eller Stor Nælde (Urtica dioica) er en 30-200 cm høj, meget almindelig urt, der vokser på næringsrig jord, især omkring bebyggelse. Den er indikatorplante for kvælstofrig jord. Derudover har den mange helsende egenskaber.

Pris fra
17,00 DKK
0 anmeldelser

En spændende urteblanding med kombinationer af Chai og Lakrids. En utrolig lækker drik til dem som ønsker lakrids og krydderier i sin urte drik. 

Pris fra
24,00 DKK
0 anmeldelser

Citronverbena (Aloysia citrodora) (også kaldet: Citronaloysia eller Citron-Aloysia) er en lille løvfældende busk med grene, der ikke altid forvedder helt.

Pris fra
25,00 DKK
0 anmeldelser

Cool Mint urte drik er blandet af lakridsrod, æblestykker, citrongræs, marokkansk mynte og citron æterisk olie.

Den er dejlig frisk drik, der kan drikkes varm som kold.

Pris fra
21,00 DKK
0 anmeldelser

Cool Mint urte drik er blandet af lakridsrod, æblestykker, citrongræs, marokkansk mynte og citron æterisk olie. Den er en dejlig frisk drik, der kan drikkes varm som kold

Vi har den også i løs vægt og er en af vores mest solgte urteblandinger. Du finder den HER!

Pakket i enkeltpakkede pyramideposer.

3,00 DKK
0 anmeldelser

 Økologisk Cool Mint urte drik er blandet af lakridsrod, æble stykker, pebermynte, citrongræs, tilsat citron-olie, alt fra økologiske landbrug.

Pris fra
22,00 DKK
0 anmeldelser

Nok en af vores mest velsmagende urte blandinger. Man kan også kalde den for Earl Grey urte drik, grundet dens smag fra bergamotte.

Pris fra
26,00 DKK
0 anmeldelser

En mild og frisk urteblanding med en perfekt sammensætning af citrongræs, lakrisrod, ingefærstykker, pebermynte, citronskaller og sort peber.

Pris fra
20,00 DKK
0 anmeldelser

Breve i pyramideform der indeholder en skøn blanding af citrongræs, lakridsrod, ingefærstykker, pebermynte, citronskal og sorte peberkorn. Ikke tilsat aroma.

Denne spændende og velsmagende urte drik kan du også købe hos os i løs vægt. Du finder den HER!

Pakket i enkeltpakkede pyramideposer.

3,00 DKK
Udsolgt
Populær
0 anmeldelser

Er man lidt i julesteming, eller blot vil have en lækker krydret rooibos drik, så er denne te en anbefaling. Denne drik har den lækre rooibos smag med skåret mandler og pistage, orangeskaller, coriander, smykket med sinusbær/Rød peber. 
Vi har den også i løs vægt. Du finder den HER!

Pakket i enkeltpakkede pyramideposer.

3,00 DKK
1 anmeldelser

En velsmagende urte blanding blandet af beroligende urter. Den er helt økologisk. Go'nat drik er blandet af pebermynte, kamille, passionsblomst, medicinsk hamp og baldrianrod. Blandingen smager godt og den er beroligende og afslappende, hvilket gør den rigtig god at sove på.

Pris fra
22,00 DKK
1 anmeldelser

Græsk Bjerg te er ikke te men en urt. Urten er bedst kendt under navnet græsk bjerg te, jernurt og Hyrde Te. En populær drink i hele Østeuropa og Centraleuropa, der har en meget behagelig smag, som undertiden forbedres med kanel og honning. Den vokser mange steder, men især i bjergene midt i Grækenland kommer den bedste, sundeste og mest smagfulde.

Pris fra
28,00 DKK
1 anmeldelser

Bladene bruges til afslapnings drik, og den har nogle gode sundhedsmæssige effekter. KAN IKKE RYGES og indeholder IKKE THC!

Pris fra
46,00 DKK
0 anmeldelser

Hibiscus er en urt lavet af højrøde eller dybe magenta-farvede calyces (bægerblade) af Roselle (Hibiscus sabdariffa) blomsten. Den drikkes både varmt og koldt.

Pris fra
20,00 DKK
0 anmeldelser

Hornbækhus urte-blanding er en meget gammel dansk blanding, der oprindelig kom fra gården "Hornbækhus" i Hornbæk. Den er blandet af en fintskåret hibiscus-blomst og fintskårne hybenskaller.

Den er meget sund og yderst velsmagende. Kan nydes varm eller kold alt efter årstid.

Pris fra
19,00 DKK
0 anmeldelser

 Vi kan desværre ikke få denne te hjem pt i økologisk. Vi har taget en ikke-økologisk version hjem - følg linket her: Hornbækhus urtete

 

Pris fra
20,00 DKK
0 anmeldelser

Skaller af økologiske Hyben-frugt, skåret til te eller urte-blandinger.

Pris fra
17,00 DKK
0 anmeldelser

Økologisk Ingefær Citron urte drik er en urte-blanding, der er frisk, sød og krydret. Den smager usædvanlig godt.

Pris fra
22,00 DKK
0 anmeldelser

Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) er en en slags klatrende vin, der er hjemmehørende i Kina, og menes at have helende egenskaber. Brugt i traditionel kinesisk medicin siges det, at urten have "anti-aging" egenskaber og hjælper med mange almindelige sundhedsmæssige tilstande, herunder diabetes, højt kolesteroltal og angst.

Pris fra
33,00 DKK
0 anmeldelser

Økologisk europæisk Kamille-blomster fra Kroatien

Pris fra
21,00 DKK
0 anmeldelser

Breve i pyramideform der indeholder en velsmagende Kamille drik.

Pakket i enkeltpakkede pyramideposer á 3 gram.

3,00 DKK
1 anmeldelser

Her er en urte drik med skøn smag af lakrids. Den er blød og rund i smagen og lakrids-smagen fylder godt.

Pris fra
19,00 DKK
0 anmeldelser

Økologiske Lakridsrødder, der er skåret i små stykker, så de kan bruges i te eller som urte drik. Har en sødlig, mild smag af ægte lakrids.

Pris fra
19,00 DKK
0 anmeldelser

Lapacho er inderbarken af det sydamerikanske træ, Purple Lapacho

Pris fra
18,00 DKK
1 anmeldelser

Marokkansk Mynte eller Nana mynte af hele tørrede blade fra marokkansk mynte urten. 100% økologisk fra naturligt landbrug

Pris fra
19,00 DKK
0 anmeldelser

Maté urte-drik er en national drik i Argentina, men drikkes i hele Sydamerika. Drikkes af kalabast-krus med sugerør.

Indeholder Koffein.

Pris fra
17,00 DKK
0 anmeldelser

Mullein eller også kaldt filtet kongelys er en urt, der typisk bruges i helsekostlige sammenhænge. 

 

Pris fra
19,00 DKK
0 anmeldelser

Mælkebøtten kender vi alle sammen; men at den også er ganske sund og smager godt som drik, selvom den er bitter, ved de færreste.

Pris fra
19,00 DKK
0 anmeldelser

Tebreve i pyramideform der indeholder en velsmagende Pebermynte te.

Pakket i enkeltpakkede i pyramideposer á 3 gram.

3,00 DKK
0 anmeldelser

Pebermynte af hele tørrede blade fra pebermynte urten, 100% økologisk

Pris fra
23,00 DKK
0 anmeldelser

Rødkløver hjælper kvinder med at håndtere overgangsalderen, og gøre hedeture, rastløshed og irritabilitet mildere.

Pris fra
20,00 DKK
0 anmeldelser

Spicy Mint urte drik er en meget frisk og en smule stærk urte drik, der bl.a. indeholder pebermynte og chili. 

Pris fra
24,00 DKK
0 anmeldelser

En urte-blanding der giver dig en lækker fornemmelse af chokolade, men stadig med pebermyntens friske pust. 

Pris fra
21,00 DKK
0 anmeldelser

Friske søde æbler kombineret med citrongræs - enkel men uimodståelig. Med frisk sød smag lokker denne urte blanding gerne som erstatning for søde sager. En populær kop te uanset alder eller tidspunkt på dagen, den nydes af gammel som ung, eftermiddag eller aften, da teen blot giver et sødt pusterum uden kalorier eller koffein.

Pris fra
22,00 DKK
1 anmeldelser

 Vi regner med at få Tulsi urten hjem i slutningen af september

Tulsi, som vi nu har taget hjem i 100% økologisk version til samme pris, er blevet æret i Indien i mere end fem tusinde år, som en helbredende balsam for krop, sind og ånd, og er kendt for sin forbløffende række af sundhedsmæssige fordele.

Pris fra
21,00 DKK

Hvad er urtete?

Urtete, også kaldet Tisane, der på latinsk betyder ‘lægedrik’, er faktisk slet ikke en te, da den ikke indeholder blade fra teplanten Camelia Sinensis. Urtete er nemlig baseret på rene urter fra eksempelvis blade, bark, tørrede blomster, rødder, frø og forskellige krydderier. Derfor giver det faktisk mere mening at kalde det for urtedrik – urtete forbliver dog den mest almindelige betegnelse i folkemunde.

De mest populære urter er mynte, brændenælde, hibiscus, ingefær, rooibos og selvfølgelig kamille, som de fleste i dag også forbinder med husråd, når du oplever ondt i halsen eller forkølelse.

Hos Nordic Tea finder du forskellige variationer af urter, som hver især har deres naturlige smage og egenskaber.

Urtete og koffein

Forskellen på den traditionelle te og urtete er, at urtete ikke indeholder koffein fra naturens side. I traditionel te, såsom sort, grøn og hvid te, er der ca. 20-50 mg. koffein pr. kop. Af den grund er urtete et godt alternativ til en varm aftendrik, da du altså undgår at blive påvirket af koffein inden sengetid. Vi ved fra forskning, at koffeinindtag før sengetid øger den tid, det tager at falde i søvn og mindsker kvaliteten af søvnen. Det er derfor oplagt at skifte den sædvanlige aftente ud med urtete drik.

Er urtete sundt?

Urter er blevet brugt som lægemiddel igennem årtusinder og kan spores helt tilbage til oldtidens Egypten, hvor kamille var en af de første urter, som blev nydt og anvendt til at ære guderne, balsamere de døde og helbrede de syge.

Urterne i urtete er generelt rige på forskellige vitaminer og mineraler. Ingefær er blandt andet en af de urter, som er blevet godkendt af sundhedsstyrelsen som naturmedicin. Ingefær har nemlig vist sig at være effektiv i behandling mod kvalme og inflammation.

Brændenælde er også et eksempel på en urt med en masse sundhedsfremmende egenskaber. Planten er nemlig rig på både A-, B- og C-vitaminer mineraler såsom calcium, magnesium og kalium og har desuden et højt indhold af protein. Disse næringsstoffer gør det til et fremragende tilskud med fordøjelsesfremmende, vanddrivende og afførende egenskaber.

Men vi anbefaler altid, at du selv dykker ned i forskningen bag te og urtedrik, hvis du vil vide mere.

Køb din urtete drik i dag

Du er altid velkommen til at besøge os i vores fysiske butik i Hillerød. Alternativ kan du lægge en ordre på siden her – så sørger vi for hurtigt at sende din ordre afsted. Husk, at fragten er fri, når du bestiller for mere end 350 kroner.