Oolong te – det ypperste inden for te

Oolong te – det ypperste inden for te

Oolong te er anerkendt som en af de bedste og mest eksklusive teer på markedet – og det er ikke uden grund. Teens unikke smag og aroma fordele har gjort den til en favorit blandt teelskere over hele verden. Men hvad er det egentlig, der gør Oolong te så speciel? Hvordan produceres den? 
I dette blogindlæg dykker vi ned i Oolong teens univers, oprindelse ogproduktion. Læs med, og bliv klogere på, hvad der gør den populære te så eftertragtet. 

Hvad består Oolong te af?

Oolong te er en mellemting mellem sort te og grøn te, hvilket gør den til en unik kombination af de to teers egenskaber. Oolong te er lavet af længere teblade end grøn te, og gæres i en længere periode end sort te. Dette giver den en kompleks smag og unik aroma. 

Oolongs oprindelse

Oolong te har rødder i Kina, hvor den har været dyrket og produceret i mere end 400 år. Ordet "Oolong" er ligeledes kinesisk og betyder "sort drage”. Navnet refererer til teplantens lange og mørke blade, som ligner halen på en drage. Teplanten, som anvendes til at producere Oolong te, hedder Camellia sinensis, og det er den samme plante, der også bruges til at producere grøn, hvid og sort te.
Oolong te blev introduceret i Taiwan i det 19. århundrede, hvor den blev dyrket i højere højder end i Kina. Dette gav Oolong teen fra Taiwan en anden smag og aroma end pendanten fra Kina, hvilket gjorde den eftertragtet blandt teelskere. I dag dyrkes Oolong te også i andre dele af verden, såsom Japan og Vietnam, hvilket gør den til en globalt anerkendt te.
Oolong te var oprindeligt en luksusvare, der kun blev produceret i begrænsede mængder. I løbet af de sidste århundreder er den dog blevet mere tilgængelig for den almindelige befolkning. I dag findes der mange forskellige Oolong teer på markedet, som hver har sin unikke smag og aroma.

Sådan bliver Oolong teen til

Produktionen af Oolong te adskiller sig fra produktionen af andre teer, da den gennemgår en mere kompliceret proces. Oolong te produktionen forløber således:

  1. Tebladene høstes fra tebuskene, hvorefter de sorteres. De høstes typisk manuelt, og kun de mest veludviklede blade udvælges til brug i Oolong te.

  2. Bladene lægges i solen, hvor de gennemgår en "oxideringsproces", da de eksponeres for luft og tørres. Processen fortsætter, indtil de har fået den ønskede mængde af oxidation, som er med til at give tebladene deres mørke farve og unikke og karamelagtige smag. Bladene roteres løbende forsigtigt for at forhindre, at de knækker, mens de tørres.

  3. Til sidst sorteres tebladene efter kvalitet og form. De formes efterfølgende til deres endelige form, enten ved at blive rullet eller formet manuelt, hvorefter de pakkes og sendes ud til markedet. 

Køb Oolong te hos Nordic Tea

Hos Nordic Tea finder du et stort udvalg af Oolong te i høj kvalitet. Vi har Oolong te fra både Kina og Taiwan, så du kan prøve de forskellige smagsnuancer og aromaer og smage forskellen selv.


Vores Oolong teer er håndplukket, og produktionen er nøje overvåget, så du er sikret den bedste kvalitet og smag. Derudover er vores Oolong teer også certificeret økologiske.


Se vores udvalg af Oolong te her, og nyd den unikke smag ved denne te har at byde på.